keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Jeesus-mafia - kiristystä, korruptiota ja kaupankäyntiä



Jeesus- mafian toimintatapaa luonnehtivat: 1) kiristys, 2) korruptio ja 3) kaupankäynti. Nämä ovat kaikenkattavia ja täysin Jeesus-mafian kustakin osastosta riippumattomia. 

1.
Kiristys voi olla sitä, että uhri kiristetään joko todellisella tai kuvitellulla uhalla noudattamaan kiristäjän aatemaailmaa. Mikään ei ole sen helpompaa kuin kiristää herkkäuskoinen ja naiivi uhri toimimaan Jeesus-mafian edellyttämällä tavalla: pelotteeksi tarvita sellainen kuvitteellinen uhka kuin helvetti.

Kiristäjän tarkoitus on saada uhri tuntemaan itsensä mahdollisimman haavoittuvaksi ja huonoksi. Mitä heikommaksi uhrin asema käy, sitä rajummaksi kiristys muuttuu. Tämä on tyypillisistä erityisesti herätyskristillisten Jeesus-mafian osastojen tapauksissa. Mikään ei ole heille tärkeämpää kuin uhrin oman tahdon ja omaehtoisen ajattelun murskaaminen.

Kiristys voi olla myös jonkin verran suostuttelevaa tyyliin: ”Jos todella tahdot päästä taivaaseen, sinun on tehtävä a,b,c…” Tämän jälkeen uhri alkaa toimia kiristäjän toivomalla tavalla. Pahinta asiassa on se, että mikään mitä uhri tekee, ei täytä kiristäjän tarpeita. Vaatimusta seuraa aina uusi vaatimus. Jatkuvalla katumuksella, huonommuuden tunteella ja kuvitellulla synnillä kiristetään uhria kunnes uhrilta ovat menneet ja rahat ja lopulta myös järki. Nämä ihmiset päätyvät mielenterveyspalvelujen suurkuluttajiksi ja Uskontojen Uhrit ry:n vertaistukiryhmiin. Aika moni päätyy suoraan ruumishuoneelle.

2.
Pahiten korruptuneita järjestöjä ovat uskonnolliset yhteisöt. Jo pelkkä korruptiosta narahtaneiden evankelistojen pitkä nimilista on vaikuttava ja vakuuttava: Oral Roberts, Benny Hinn, Jim Bakker, Jimmy Swaggart, Robert Tilton jne. Listaa voisi jatkaa pitkälti. Suomessakin muutama henkilö/järjestö on kärähtänyt varojen väärinkäytöstä. Jo vuosikymmeniä sitten Patmoksen pääjehu Leo Meller sai tuomion. Tälläkin hetkellä on tutkinnan alla muutama tapaus.

Yksi pahiten korruptuneista uskonnollisista ikoneista oli Äiti Teresa, vaikka tästä herttaisesta vanhasta naisesta yritetään vääntää väkisin pyhimystä. 

Näiden korruptio-ongelmaisten yhteinen piirre on: anna rahaa ja saat kuvitellut syntisi anteeksi. Toiset tekevät saman huijauksen sofistikoidummin, toiset täräyttävät valeensa suoraan päin näköä. Tendenssin omaista on: mitä suurempi vale, sen parempi. Mitä suurempi vale, sitä vähemmän herkkäuskoiset osaavat epäillä huijausta.

Nämä korruptionoituneet evankelistat pyrkivät vetoamaan tunteellisesti kaikkein sentimentaalisimpiin ihmisiin. Näiltä uhreilta puuttuu kyky ja/tai halu analysoida huijareiden väittämiä viileästi.

3.
Jeesus-mafia on synnyttänyt keinotekoisen kysynnän tuotteilleen. Kaupan on ollut aneita, nenäliinoja, pullotettua vettä jne. Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä kaikkea Jeesus-mafia on kaupannut Jeesus-brändin nimissä.

On synnytetty tarve pelastua kuvitteelliselta rangaistukselta tarjoamalla sille kuvitteellinen ratkaisu, Jeesus-brändi. Jeesus-brändi sisältää kaiken huuhaan kauppaamisen naiiveille ihmisille. 

Kauppa on täten suuri huijaus, jonka avulla Jeesus-mafia on kerännyt itselleen huimat voitot.

Monesti huuhaan kauppaaminen on vielä laillistakin. Petos on petos, tekipä sen yksityinen ihminen tai Jeesus-mafia. Jostain käsittämättömästä syystä uskonto on saanut erityisen lievän kohtelun petostensa kohdalla. Tätä heikkoa kohtaa Jeesus-mafia on käyttänyt – ja käyttää – taitavasti hyväkseen. Aina löytyy uusia ihmisiä, joille voi kaupata mitä tahansa paskaa(!).

4.
Jeesus-mafian metodit – kiristys, korruptio ja kaupankäynti – ovat levinneet lähes kaikkialle. Onneksi rationaaliset ihmiset ovat ryhtyneet tarpeellisiin toimiin Jeesus-mafiaa vastaan. Jeesus-mafian rikolliset toimet tulee tuomita. Jeesus-mafia on lanseerannut toinen toistaan irvokkaampia Jeesus-tuotteita, joita kukaan ei oikeastaan tarvitse, eikä edes halua.

Kiristämällä ja lahjomalla aika suuri joukko on saatu toimimaan omia etujaan vastaan samalla kun Jeesus-mafia on lisännyt vaikutusvaltaansa.

Nyt on hyvä aika lopettaa Jeesus-mafian toimien hyväksyminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti