lauantai 25. huhtikuuta 2015

Taantumuksen torjuntaa



Eduskuntavaalit ovat takana ja hallitusneuvottelut ovat käynnissä. Jos katsoo valittujen edustajien kantoja, niin joukkoon mahtuu todella taantumuksellisia edustajia. Tästä syystä liberaalien edustajien on syytä pitää esillä seikkoja, jotka ovat esim. ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta merkittäviä. Taantumukselle ei saa antaa sijaa olipa tilanne mikä hyvänsä.
Liberaalit edustajat voisivat tuoda Eduskunnan käsittelyyn asioita, vaikka aloitteiden läpimeno ei olisikaan vielä tällä kaudella realistista. Taantumuksellisten edustajien taantumuksellisuus on syytä tuoda esille. Vain tällä tavoin heidän ihmisvihamielisyyttään voidaan torjua.
Tehdään Suomesta maailman liberaalein yhteiskunta. Aloitetaan vaikka seuraavasti:

1.
Eutanasia. On tärkeää, että suomalaiset parantumattomasti sairaat saavat oikeuden kuolinapuun näin halutessaan. Eutanasiaa vastustavat ovat pääsääntöisesti uskonnollisia fanaatikkoja, eikä heidän teokraattisille pyrkimyksilleen tule antaa tuumaakaan periksi. Kaikkialla missä lainsäädäntö heijastelee esimerkiksi kristinuskoa tai islamia, on yhteiskunta juuttunut taantumukselliseen tilaan hyvinvoinnin vähentyessä. Kaikkialla missä liberaaleimmat lait ovat voimassa, on hyvinvointi lisääntynyt.
On kornia, että avustettua kuolinapua haluavat joutuu matkustamaan esimerkiksi Sveitsiin tai Belgiaan. Jo pelkät kustannukset ovat ko. maissa niin suuret, että se sulkee pois valtaosan suomalaisista kuolinavun tarvitsijoista. Julkisen terveydenhuollon parissa aktiivinen kuolinapu pystytään järjestämään jokaiselle sellaista haluavalle kohtuulliseen hintaan.
Jonkin uskonnollisen vakaumuksen (Suomessa tavallisesti kristinuskon) ei tule antaa vaikuttaa lainsäädäntöön, jos sulkee pois liberaalit toimintatavat. Koska eutanasia on potilaan kannalta vapaa-ehtoista, niin ei luulisi kristityillä olevan mitään vastaan väittämistä asiassa, mutta kun on. Näiden fundamentalistien suvaitsemattomuutta ei tule suvaita, vaan laki eutanasiasta tulee saattaa voimaan nopealla aikataululla riippumatta siitä, mitä jotkut uskovat sanovat asiasta. Uskoville ei pääsääntöisesti humaanisuudella ja ihmisarvolla sekä – oikeuksilla ole sijaa. Heidän ajattelunsa on niin uskonnon myrkyttämää, että siitä kärsii koko yhteiskunta.

2.
Valtion ja kirkon erottaminen. Valtion ei tule osallistua minkään uskontokunnan suosimiseen. Yhdellekään uskontokunnalle ei tule suoda verotusoikeutta, eikä lainsäädännön tule heijastaa minkään uskontokunnan mieltymyksiä. Nyt voimassa oleva lainsäädäntö tulee sekularisoida niin, että laeista ei ole havaittavissa uskonnollisia tai uskonnollisuuteen viittaavia oletuksia ja odotuksia.
Suomalaisella tulee olla oikeus täydelliseen uskontoneutraaliuteen julkisen vallan yhteydessä.
Esimerkiksi julkisin varoin ylläpidetyissä kouluissa ei tule olla mitään vakaumuksellista opetusta.
Edelleen valtion ei tule suosia mitään uskonnollista yhteisöä esimerkiksi verohelpotusten tai minkäänlaisen tuen muodoissa.
Lisäksi ihmisellä tulee olla peruuttamaton oikeus olla törmäämättä mihinkään uskonnollisuuteen edes viittaavaan seikkaan julkisen vallan yhteydessä.

Tässä nyt aluksi pari kohtaa: myöhemmin (ehkä) lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti