perjantai 3. huhtikuuta 2015

Raamatulliset orjanomistajat



Hyväksymällä Raamatun tekstien auktoriteetin uskovan täytyy hyväksyä orjuus. Raamattu (sekä Vanha että Uusi Testamentti) ovat asian suhteen hyvin selväsanaisia. Molemmissa Testamenteissa annetaan ohjeet orjista. Pitämällä orjuutta tuomittavana uskovan täytyy kieltää Raamatun velvoittavuus orjuutta koskevassa kysymyksessä. Tulisiko jokaisen uskovan pitää orjia? Raamatun mukaan tämä olisi täysin hyväksyttävää.

Seuraavassa muutama esimerkki orjien kohtelusta:

3. Moos. 25:44-46 "Mutta orjasi ja orjattaresi, jotka hankit itsellesi, ostakaa kansoista, jotka asuvat teidän ympärillänne .. Ja jättäkää ne jälkeenne perinnöksi lapsillenne, pysyväksi perintöomaisuudeksi; niitä saatte pitää ainaisesti orjinanne."

2. Moos. 21:7 "Jos joku myy tyttärensä orjaksi, älköön tämä pääskö vapaaksi, niinkuin miesorjat pääsevät."

Luuk. 12:47 (Jeesus puhuu) "Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla
lyönneillä."

Häikäisevän primitiivinen käsitys orjuudesta!

Yksi vastenmielisimmistä orjuuden raamatullisen orjuuden puolustuksista on tämä:
”Meidän on kuitenkin ymmärrettävä, että Raamatun aikoina harjoitettu orjuus oli hyvin erilaista kuin viime vuosisatojen aikana monin paikoin maailmaa harjoitettu orjuus. Raamatun aikainen orjuus ei perustunut yksinomaan rotuun. Ihmiset eivät joutuneet orjuuteen kansallisuutensa tai ihonvärinsä vuoksi. Raamatullisina aikoina orjuus oli paremminkin yhteiskunnallinen asema. Joskus ihmiset myivät itsensä orjiksi, kun he eivät pystyneet maksamaan velkojaan tai elättämään perhettään. Uuden testamentin aikana, joskus jopa lääkärit, lakimiehet ja poliitikotkin olivat jonkun toisen orjia. Jotkut jopa valitsivat orjuuden, jotta heidän isäntänsä huolehtivat kaikista heidän tarpeistaan.”

Tuon orjuuteen positiivisesti suhtautuvan sivuston valkopesu ei onnistu. Orjuus on orjuutta, eikä sitä muuta mikään.

Tässäkin asiassa ne uskovat, jotka hyväksyvät Raamatun auktoriteetin, asettuvat ainakin implisiitisti orjuuden kannalle. Tämä kertoo jo paljon heidän moraalittomasta maailmastaan. Tosin he pitävät kuviteltua jumalaansa hyvänä, mutta joutuvat kohtaamaan faktan, että Raamatun jumala on sadistinen paskiainen suosiessaan orjuutta. Jos uskovat taas tuomitsevat orjuuden, he joutuvat myös kieltämään Raamatun auktoriteetin. Luettiinpa Raamattua millä tahansa tavalla, Raamatun jumala on sadistinen, korruptoitunut paskiainen. Taas kerran Jahve edustaa maksimaalista pahaa.

Ihminen joka edes leikittelee ajatuksella tyttärensä myymistä orjaksi, on aivan yhtä ala-arvoinen kuin Raamatun jumala. Orjuus ei ole koskaan oikein, vaikka orjuus kuinka miellyttäisi megalomaanista paskiaista Jahvea.

Onneksi sekulaari lainsäädäntö Suomessa kieltää orjuuden. En hetkeäkään epäile, että jos näin ei olisi, niin kiihkeimmät uskovat ryhtyisivät pitämään orjia. Raamatun jumala on moraaliltaan niin ala-arvoinen, että on kuvottavaa, kuinka tätä Jahve-mulkeroa markkinoidaan kaikille sopivana velvoittavana orjanomistajana. Orjiksi myydyt tyttäret ja monen muut saattavat olla asiasta eri mieltä.

Ihminen on kykenevä empatiaan, mutta Raamatun jumalan seuraaminen tappaa ihmisestä kaiken empatian.

Raamatun jumala on niin korruptoitunut, että on ihan oikein, että tällainen paskiainen on pistetty viralta. Ihmeellisen kauan olemattoman jumalan viraltapanoon meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti