torstai 16. huhtikuuta 2015

Dogmaattisesti puuttuvat todisteet



Raamatun jumalasta puuttuvat kaikki todisteet. Yksikään uskova ei ole koskaan pystynyt antamaan ainuttakaan todistetta jumalastaan: sellaista todistetta, joka kestäisi edes primitiivisen kriittisen tarkastelun.

Yksi röyhkeimmistä väitteistä on, että usko Jeesuksen toisi jonkin ikuisen elämän, mitä ikuinen elämä sitten tarkoittaakaan. Tästä ei ole edes yhtä todistetta. Edes todennäköisyyttä, että jotain em. kaltaista tapahtuisi, ei pystytä antamaan. Ei tieteenkään koska dogmaattisesti todisteet puuttuvat ja todennäköisyys on nolla prosenttia. Edes sitä eivät uskovat pysty kertomaan, mikä ”oikea” usko niiden tuhansien variaatioiden joukossa tuottaisi ikuisen elämän. Todisteet puuttuvat dogmaattisesti.

Edes aihetodisteita ei pystytä esittämään Raamatun jumalan olemassaolon puolesta. Aihetodisteita ei ole ikuisen elämän puolesta. Raamatusta sen sijaan on luettavissa, että Raamatun kertomusten jumala toistuvasti valehtelee.

Poikkeukselliset väitteet, jollainen myös ikuinen elämä on, vaativat poikkeuksellisen vahvoja todisteita. Niitä ei dogmaattisesti pystytä esittämään.

Kristityt käyttävät jos jonkinlaista argumenttia todisteena uskonsa oikeutuksesta, mutta niin tekevät myös tuhansien muiden uskontojen edustajat. On epätodennäköistä, että kristitty henkilö X olisi osunut juuri oikeaan oman jumalansa olemassaolosta ja siitä seuraavista implikaatioista. Huomattavasti todennäköisempää on, että kaikki ovat väärässä: tämä pystytään riittävällä varmuudella demonstroimaan, kiitos tieteellisten saavutusten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti