perjantai 3. huhtikuuta 2015

Petri Paavola valehtelee Raamatun alkuperäisteksteistä



Petri Paavola jatkaa valehtelua sivuillaan:

PePa tyrmätään heti kättelyssä: alkuperäistekstejä ei ole käytettävissä. On vain täysin korruptuneita tekstejä: kopion kopion jne. kopioita.
PePa, onko sinun pakko valehdella tässäkin asiassa?

Toinen tyrmäys: Raamatun kaanon koottiin valtapolitiikan keinoin. Paljon relevantteja käsikirjoituksia jätettiin pois Raamatusta, koska nämä kirjoitukset olivat kiusallisia voittaneen osapuolen kannalta. Keisari Konstantinuksen ajama näkemys pääsi voitolle.
PePa, onko sinun taas pakko valehdella?

PePa, totta kai Raamatun eri versioissa, myös niissä varhaisissa versioissa, on eroja: meillä ei ole mitään tietoa, mitä ihan ensimmäisessä versiossa sanottiin. Edes sitä ei tiedetä riittävällä varmuudella, millä kielellä ne kirjoitettiin. Useimpien kirjoittajien henkilöllisyyskin on tuntematon. Monet käsikirjoitukset saattavat olla kollektiivin tuotteita.
Onko sinun pakko valehdella?

Usein siteeraamasi King James Bible on sekin vain hyvin inhimillinen käännös, joka edustaa kääntäjien ja kuningas Jaakon mieltymyksiä. Käännöksen teki komitea.
Onko sinun taas valehdeltava?

Kaikki edellä oleva pätee myös eri Raamatun eri suomennoksiin. Jokainen niistä on yhtä paljon väärässä kuin mikä tahansa muu käännös. Koska alkuperäistekstejä ei ole käytössä, voidaan puhe Raamatun alkuperäistekstien auktoriteetista unohtaa.

PePa kirjoitti:
”Olen täysin samaa mieltä siinä, että alkuperäisessä Raamatussa ei ole yhtään virhettä. Siksi onkin siunattua ja turvallista lukea sellaisia Raamatunkäännöksiä, jotka perustuvat alkuperäisiin alkuteksteihin.”
Toki, PePa voi olla tätä mieltä. mutta kun niitä alkuperäistekstejä ei vaan ole käytössä, vaikka PePa valehtelemalla yrittää vakuuttaa tietämättömille lukijoilleen.

PePa, mitä sinun käyttämäsi versio Raamatusta sanoo valehtelusta?

5 kommenttia:

  1. Uuden testamentin alkuperäiset tekstit on kirjoitettu papyrukselle sekä pergamentteihin. Papyrus ja pergamentti eivät säily ikuisesti, siksi kaikki alkuperäiset tekstit ovat aikoja sitten muuttuneet lukukelvottomiksi ajan tuhotessa ne. Sen tähden Jumalan johdatuksessa kaikki UT:n tekstit kopioitiin aina uudelleen ja näin alkuperäiset tekstit ovat säilyneet kopioina aina tähän päivään asti. Näistä alkuperäisistä kopioiduista teksteistä käytetään nimitystä käsikirjoitukset.

    UT:n alkuperäisistä teksteistä käytetään myös nimitystä fragmentit. Fragmentti tarkoittaa kappaletta ja osia. UT:n teksti muodostuu eri evankeliumien ja kirjeiden osista, joista se on koottu yhdeksi kirjaksi.

    Alunperin UT:n tekstit ovat kirjoitettu yksittäisinä evankeliumin teksteinä sekä kirjeinä, joista on myöhemmin koottu UT:n kreikankieliset tekstilaitokset, joista on käännetty Raamatun käännökset.

    Kaiken kaikkiaan alkuperäisistä teksteistä on olemassa yli 5366 UT:n tekstiä joista on kasattu UT:n kaikki 27 kirjaa. Tässä kohdassa moni Raamatun uskoa vastustava sanoo, että kautta vuosisatojen UT:n kopioituihin teksteihin on pujahtanut virheitä. Näin voisi käydä, jos olisi kyse inhimillisestä kirjasta, mutta ei Jumalan sanasta.

    Maailmasta ei löydy toista samanlaista kirjaa kuin Raamattu, jolla olisi yhtä laajat tekstitodisteet (5366 olemassa olevaa kreikankielen alkutekstejä UT:n kirjoista), varhaiset UT:n muun kieliset käännökset joista usea pohjautuu kreikankielen alkuteksteihin, Monet UT:n lainaukset varhaisten kirjailijoiden teoksissa, kreikankielen ja muun kieliset lektionaarit joissa Raamatun kohdat on järjestetty systemaattista Raamatun lukemista varten. Näin laaja pohja, joka on yhtäpitävä todistaa sen, että kopiointivirheiden mahdollisuus on todella vähäinen.  Paras todiste on tietenkin yli 5366 alkuperäisistä UT:n teksteistä kopioituja tekstejä, jotka kertovat pelastuksesta Herrassa Jeesuksessa ja joiden profeetallinen ilmoitus ja niiden toteutuminen jo yksistään todistaa, että on kyse Jumalan sanasta, joka ei ole muuttunut alkuperäisestä asustaan.

    pepan sivulta http://www.kotipetripaavola.com/Raamatunkasikirjoitukset.html

    Ateisti erehtyi taas kerran

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Sinun olisi syytä tutustua eksegetiikkaan ja muinaisten tekstien metodologiaan. Huomaat, että varhaisimmatkin käytössä olevat tekstit ovat pahasti korrptuneita. Ne sisältävät tolkuttomasti lisäyksiä, poistoja, tarkoituksellista editoitia.
      Raamatun tutkimus on osoittanut, että kaikki(!!!) Raamatun tekstit ovat korruptuneita.
      Edelleenkään ei ainuttakaan alkuperäistekstiä ole käytössä, vaikka sinä kuinka poljet jalkaa. Kaikki Raamatun tekstit - myös ne kreikankieliset - ovat myöhäsyntyisiä. Tästä seuraa että Raamatun tekstit sisältävät tutkitusti satojatuhansia virheitä
      Kaikki, jotka pitävät Raamatun kertomuksia muuna kuin muinaisena mytologiana, valehtelevat systemaattisesti.
      Tutkimus on myös osoittanut, että kaikki Raamatun tekstit ovat alkuperältään täysin inhimillisiä. Mitään jumalia ei ole olemassa, sellaisista ei ole ensimmäistäkään evidenssiä.
      Systemaattinen valehtelu Raamatun suhteen on teille uskoville uskonne kannalta tuhoisaa. Koska lopetatte valehtelun ja taikauskoisten ihmisten kusettamisen?

      Poista
    3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. No voi vittu, taas onnistuin poistamaan tarkoittamatta jonkun merkinnän. Mitä tuossa yllä luki?

    VastaaPoista