sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kristinusko - taantuva ideologia



Uusi Tie -lehden verkkojulkaisussa 11.3.2015 päivätyssä verkkojulkaisussa Leif Nummela ihmettelee sitä, miksi kristinuskon vaikutus on vähentynyt. Nummela jättää mainitsematta, että suurin tekijä on se, että kristinuskon keskeiset opit ovat epätosia. Ihmiset eivät ole enää höynäytettävissä maagiseen toiveajatteluun. Nummelan kirjoitus on luettavista tuolta:

Nummela kirjoittaa:
”Seurakunta kasvaa, kun kristittyjen kotien uskovat lapset säilyttävät uskonsa. Se kasvaa myös, kun uskosta vieraantuneet palaavat uskon tielle ja täysin kristillisen uskon ulkopuolella olevat tulevat uskoon.”

Nummelan argumenttien heikkous voidaan ilmaista seuraavasti:
-       Uskovien kodeissa uskon taotaan lasten ja nuorten päähän lyömällä Raamatulla. Omaehtoinen ajattelu ei ole suotavaa. Kun lapsi on kognitiivisesti riittävän kehittynyt, uskonnollisen doktriinin ja reaalimaailman ristiriita on niin suuri, että uskosta on rehellisyyden nimissä luovuttava. Nuori ymmärtää hyvin mikä on totta ja mikä ei: kaikki (!) Raamatusta johdetut väitteet ovat osoittautuneet epätosiksi.
-     Sama pätee ns. uskosta vieraantuneisiin. Koska Raamatun väitteitä ei voi osoittaa tosiksi, ne tulee hylätä. On mahdotonta uskoa väitteisiin, jotka ovat selvästi epätosia. Tai no onhan niitäkin, mutta silloin kognitiivisen dissonanssi täytyy olla jo häiritsevällä tasolla.
-      Kristillisten yhteisöjen ulkopuolelta tulevat käännynnäiset ovat olleet vuosikymmeniä vähenemään päin. Ihmiset osaavat oikein hyvin arvioida uskonnollisten väitelauseiden totuusarvoa. Tyypillisesti totuusarvo on epätosi. Lisäksi ihmiset ovat kykeneviä ihan itse arvioimaan uskon haitat. Haitat ovat kaikilla tasoilla suuremmat kuin hyödyt.

”Jos oppi olisi todella kohdallaan ja Sanaa julistettaisiin ihmisille puhtaasti, se ei voisi olla vaikuttamatta kääntymystä ja uskoa Jeesukseen.”
Nummela jättää taas mainitsematta, että oikeaa oppia ei ole. On vain tuhansia erilaisia oppirakennelmia, joista jokainen on väärä. Koska kaikki uskonnolliset oppirakennelmat ovat vääriä, todellisuuden kieltäviä konstruktioita, niihin on mahdotonta uskoa. Raamattukaan ei edusta mitään ”puhdasta” oppia, koska ko. teos on pahasti korruptoitunut editoinnin ja tarkoituksellisen valehtelun takia. Pahinta uskon kannalta on se, että Raamattu ei ole totta. 

”Kantaako kukaan enää huolta lähimmäisten kääntymisestä? Kerrotaanko uskosta vieraantuneille ihmisille, ja niille jotka eivät ole siitä koskaan mitään kuulleetkaan, ymmärrettävästi Jeesuksesta? Jos kukaan ei saa kuulla evankeliumia, kukaan ei tietenkään voi uskoa. Opetetaanko väärin, niin että syntyy käsitys, ettei kenenkään enää tarvitsekaan tehdä Raamatun mukaisesti parannusta synneistään ja kääntyä Vapahtajan puoleen?”
- Toivottavasti kukaan ei kanna huolta lähimmäisen kääntymisestä, koska käännytys perustuu valehteluun:epätosien väitteiden esittämiseen tosina.
-      Jeesuksesta kerrotaan kyllä hyvinkin ymmärrettävästi. Kerrotut väitteet vain ovat epätosia, joten niihin on mahdotonta uskoa syyllistymättä itsepetokseen.
-    Evankeliumia on julistettu parituhatta vuotta ja tulokset ovat olleet katastrofaalisia. Kristinusko on saanut aikaan suunnattomia inhimillisiä kärsimyksiä. On aika luopua näin haitallisista uskomuksista.
-    Synti käsitteenä on niin typerä, ettei sellaiseen voi uskoa. Koska synti on käsitteenä epätosi ja vailla reaalimaailman relevanssia, niin mitään vapahtajaakaan ei tarvita. Synti oli vain yksi muinaisen heimon hallintaan käytetty väline, jolla ei tulisi olla mitään sijaan modernissa yhteiskunnassa. Uskonto on historiallisesti myrkyttänyt kaiken.

Jokainen voi lukea Raamatun aivan itse ja tehdä siitä aivan omat johtopäätöksensä. Ihminen on ajatteleva olento, joka pystyy arvioimaan kriittisesti ja skeptisesti minkä tahansa väitelauseen totuusarvoa.
Evankelistojen ärhentelyt tekevät uskovista enimmäkseen alkukantaisia klovneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti