tiistai 14. huhtikuuta 2015

Raamattukritiikkiä - kansanmurhat



Joos. 9:3 – 10:43
Jos ei vastustajaa tapeta, niin hänestä tehdään orja:
”20. Mutta jättäessämme heidät henkiin me teemme heille tämän, ettei viha kohtaisi meitä valan tähden, jonka olemme heille vannoneet.
21. Päämiehet määräsivät heistä: "Jääkööt henkiin, mutta tulkoon heistä halonhakkaajia ja vedenkantajia kaikelle kansalle."

Murhanhimoinen Jahve toimiin tavalliseen tapaansa:
”11. Kun he paetessaan Israelia olivat Beet-Hooronin rinteessä, Herra heitti taivaasta heidän päälleen isoja kiviä koko matkan Asekaan asti, niin että heitä kuoli paljon. Niitä, jotka kuolivat raekivistä, oli useampia kuin niitä, jotka israelilaiset surmasivat miekalla.”

Tätäkään ei tapahtunut. Jos olisi tapahtunut, niin elämä maapallolla olisi loppunut. Sitä paitsi maa kiertää aurinkoa, eikä päinvastoin.  Taas meni asiat vituiksi Raamatun kirjoittajilta.
”Aurinko pysyi keskitaivaalla päiväkauden, kiirehtimättä laskemaan.”

Joosua tappaa viisi kuningasta:
”26. Joosua löi heidät kuoliaaksi ja ripusti heidät viiteen hirsipuuhun. He riippuivat hirressä iltaan asti.”

Joosua syyllistyy kansanmurhaan:
”28. Samana päivänä Joosua valloitti Makkedan, surmaten miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan. Hän vihki tuhon omiksi heidät ja jokaisen siellä olevan, päästämättä pakoon ainoaakaan. Hän teki Makkedan kuninkaalle, kuten oli tehnyt Jerikon kuninkaalle.”

Joosuan seuraava kansanmurha:
”29. Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Makkedasta Libnaan ja ryhtyi taisteluun sitä vastaan. 30. Herra antoi senkin ja sen kuninkaan Israelin käsiin. Joosua surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen siellä olevan, päästämättä pakoon ainoaakaan.”

Seuraava kansanmurha:
”32. Herra antoi Laakiin Israelin käsiin, ja hän valloitti sen toisena päivänä. Hän surmasi miekan terällä sen asukkaat, jokaisen siellä olevan, samoin kuin oli tehnyt Libnalle.”

Tappaminen jatkuu:
”33. Hooram, Geserin kuningas, tuli auttamaan Laakista, mutta Joosua voitti hänet ja hänen väkensä, päästämättä pakoon ainoaakaan heistä.”

Lisää ruumiita:
”34. Laakiista Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Egloniin. He asettuivat leiriin sen edustalle ryhtyen taisteluun sitä vastaan.
35. He valloittivat sen samana päivänä ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat, vihkien sinä päivänä tuhon omaksi jokaisen siellä olevan, samoin kuin oli tehty Laakiille.”

Vieläkään tappaminen ei riitä:
”36. Sen jälkeen Joosua ja koko Israel hänen kanssaan lähti Eglonista Hebroniin, ja he ryhtyivät taisteluun sitä vastaan.
37. He valloittivat sen ja surmasivat miekan terällä sen asukkaat ja sen kuninkaan, ja samoin kaikki sen alaiset kaupungit ja jokaisen siellä olevan, päästämättä pakoon ainoaakaan, kuten hän oli tehnyt Eglonille. Hän vihki tuhon omaksi sen ja jokaisen siellä olevan.”
Tappamiselle ei vieläkään tule loppua:
”38. Sitten Joosua ja koko Israel hänen kanssaan kääntyi Debiriin ja ryhtyi taisteluun sitä vastaan.
39. Hän sai valtaansa sen ja sen kuninkaan sekä kaikki sen alaiset kaupungit. He surmasivat miekan terällä niiden asukkaat ja vihkivät tuhon omaksi jokaisen siellä olevan, päästämättä pakoon ainoaakaan. Hän teki Debirille ja sen kuninkaalle samoin kuin oli tehnyt Hebronille ja minkä oli tehnyt Libnalle ja sen kuninkaalle.”

Joosuan ja Jahven väkivalta jatkuu:
”40. Sitten Joosua valtasi koko maan, Vuoriston, Negevin, Sefelan ja rinnemaat. Hän surmasi kaikki niiden kuninkaat, päästämättä pakoon ainoaakaan, ja vihki tuhon omaksi kaiken väen, kuten Herra, Israelin Jumala, oli käskenyt.
41. Joosua valtasi heidän alueensa Kaades-Barneasta Gassaan saakka ja koko Goosenin maakunnan* Gibeoniin asti.
42. Kaikki nämä kuninkaat ja heidän maansa Joosua sai valtaansa yhdellä kertaa, sillä Herra, Israelin Jumala, soti Israelin puolesta.”

Luuk. 16:19 – 17:10
zzz…zzz…zzz

Ps. 83:1 – 19
Tämän psalmin otsikko on: Rukous vihollisia vastaan. Tähänkin psalmiin sisältyy väkivallan elementti.

Snl. 13:4
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti