lauantai 18. huhtikuuta 2015

Juha Ahvion paha pakkomielle - homot



Uudessa blogissaan Juha Ahvio toistaa itseään. Äijälle on kehittynyt paha pakkomielle homoista ja homojen avioliitoista. Blogin voi lukea tuolta:

Jokin aika sitten esitin Ahviolle seuraavan henkilökohtaisen kysymyksen: Miten homojen avioliitot vaikuttavat juuri sinun avioliittosi?

Sama kysymys voidaan esittää jokaiselle homojen avioliittoja vastustavalle yksilölle. Jos vastustaja ei kykene arvioimaan homojen avioliittoja edes omalta osaltaan, niin mielipiteiden laajentaminen yleispäteviksi, koko maata koskeviksi kannanotoiksi, on vaikka vähäisintäkään perustetta.

Juha Ahvion ja Pasi Turusen toimesta Patmoksesta on tullut yhdenasian liike: homoja ja heidän ihmisoikeuksiaan tulee vastustaa vain pelkän vastustamisen takia. Vastustusta pyritään perustelemaan Raamatulla, mutta jätetään kertomatta, että Raamattu on satuja ja tarinoita – muinaisen paimentolaisheimon nuotiotarinoita. Tämä taas on todennettavissa ihan raamatuntutkimuksen menetelmin.

Ahvion pakkomielteinen homofobia eskaloituu poliittiseksi agitaatioksi. Poliittinen ratkaisu sallia homoille myös heille kuuluvat ihmisoikeudet on merkittävä virstanpylväs matkalla uskontovapaaseen yhteiskuntaan; yhteiskuntaan jossa uskonto on yksityisasia ja täten julkinen valta ei perusta toimintaansa muinaiseen kirjaan pohjautuvaan taikauskon.

”Jos et ole ehdokastasi vielä valinnut, käy vaalipiirisi vaihtoehdot vielä kerran läpi vaikkapa esittämäni kymmenen kohdan kokonaisuuden valossa ja tee sitten äänestyspäätöksesi sellaisen puolueen ja ehdokkaan hyväksi, jotka parhaiten ja riittävällä voimalla kykenevät edistämään kokonaisvaltaista konservatiivista suomalaista politiikkaa.”

Juha Ahvio, entäpä jos kristitty henkilö pitää liberaaleja arvoja parempina kuin sinun ajamiasi muinaisia normeja? Näitäkin kristittyjä on, saattaa peräti olla enemmistö suomalaisista kristityistä. Progressiivinen ajattelu ei taida mahtua Ahvion ajatteluun, vaikka Raamatun tulkinnat ovat nekin muuttuneet vuosisatojen kuluessa radikaalisti.

Ahvion blogikirjoituksen perusteella jää vaikutelma, että hänelle tulevalla uudella Eduskunnalla tulisi olla vain yksi ohjelmallinen tavoite: jo hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain muuttaminen takaisin muinaisjäänteitä heijastavaksi normiksi. Tuskin tulee onnistumaan. 

Mahtaa Ahviolla olla raskasta kun joutuu miettimään homoja yötä päivää? Kuinka uhatuksi Ahvio tuntee itsensä joidenkin homojen ihmisoikeuksien takia?  Pystyykö Ahvio edes analysoimaan omia irrationaalisia pelkojansa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti