torstai 9. huhtikuuta 2015

Kuka löytää...



…törkeimmän ja vastenmielisimmän jakeen Raamatusta?

Seuraavassa lista muutamista Raamatun jakeista, jotka uskovat mielellään unohtavat. Usein vaikuttaa siltä, että kiihkeimmät ja kiivaimmat uskovat eivät ole edes lukeneet Raamattuaan.

Taas tarvitaan silmitöntä väkivaltaa:
2. Kun. 23:20
20 Kaikki uhrikukkuloiden papit, jotka olivat siellä, hän surmasi heidän omilla alttareillaan, ja hän poltti alttareilla ihmisluita. Sen jälkeen hän palasi Jerusalemiin.”

Uuden Testamentin vastenmielinen kanta orjuuteen:
Ef. 6:5
5 Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.”

Vammaisten elämä tehtiin vaikeaksi:
3. Moos. 21:17 – 23
”17 "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. 18 Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, 19 kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, 20 joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. 21 Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. 22 Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, 23 mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
Jahve on tunaroinut luomisen niin pahasti, että vammaisia ihmisiä syntyy, joten Jahve osoittaa maksimaalisen pahuutensa sanelemalla em. säädöksen.

Eläinten ystävä?
3. Moos. 20:15
”15 Jos mies sekaantuu eläimeen, hänet on surmattava, ja myös eläin on surmattava.”
Eläin tapettiin aivan aiheetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti