lauantai 4. huhtikuuta 2015

Ajatuskoe



Jos syrjintä perustuen uskonnolliseen vakaumukseen olisi sallittua, niin seuraava skenaario on relevantti: Kukkakauppias kieltäytyy myymästä kukkia homoparin häihin. Tai: leipuri kieltäytyy myymästä leipomaansa hääkakkua homoparille.

Nämä Raamatulla päähän lyövät kukkakauppias ja leipuri eivät olisi johdonmukaisia toiminnassaan, elleivät he myös kieltäydy toimittamasta tuotteita esim. avionrikkojille, murhaajalle (vaikka tämä olisi kärsinyt tuomionsa), epäuskoisille ja uskonnottomille sekä mahdollisesti vääräuskoisille. Edelleen tuotteiden toimituksesta tulisi kieltäytyä, jos asiakaan vaatetus koostuu sekoitetuista kangaslaaduista tai jos asiakas syö esimerkiksi hummeria. Lisäksi kakkua ja kukkia ei pitäisi toimittaa parille, joka on työskennellyt sapattina. 

Kakkua ja kukkia ei myöskään pitäisi toimittaa parille, jos he eivät pysty kunnioittamaan vanhempiaan, koska ko. vanhemmat olivat väkivaltaisia tai jopa hyväksikäyttäjiä.

Kakkua ja kukkia eivät saisi myöskään skeptikot, prostituoidut, evoluutiobiologit, kosmologit.
Kaikille näille kieltäytymisille voidaan löytää peruste Raamatusta.

Sen sijaan kakkua ja kukkia saisivat kurittomia lapsiaan väkivaltaisesti kurittavat, kansanmurhaan syyllistyneet jo he vain uskovat Jeesukseen, vaimonsa ”raamatulliset” pahoinpitelijät, uskonnottomien kivittäjät, murhaajat jos he uskovat Jeesukseen. Kakkua ja kukkia saisi jokainen Jeesukseen uskova riippumatta siitä mitä hän on tehnyt.

Lisäksi orjanomistajat saisivat aivan erityisen komean kakun ja aivan erityisen kauniita kukkia. Orjanomistajat ovat Raamatun mukaan aivan erityisen hyviä ihmisiä. Siis kukkia ja kakkua heille.
Tällaista toimintaa uskovat varmaan pitävät tavoiteltavana, jopa ideaalisena, mutta…

…jos leipuri tai kukkakauppias on muslimi, joka kieltäytyy myymästä tuotteitaan kristitylle, niin tästä kristityt nostaisivat aivan hirveän metelin: syrjintää, syrjintää, syrjintää! 

Muslimileipurin tai – kukkakauppiaan premissit ovat oman uskonnollisen vakaumuksensa perusteella yhtä valideja kuin kristittyjenkin.

Miten fundamentalistit ratkaisevat tämän heidän kannaltaan ongelmallisen seikan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti