perjantai 17. huhtikuuta 2015

Patmoksen pääjehu puhuu puppua Raamatun kirjoittajista



Patmoksen pääjehu spekuloi Raamatun kirjojen kirjoittajien identiteetillä. Pääjehu ei suorastaan valehtele. (Mikä sai pääjehun tällä kertaa varovaiseksi?) Pääjehu ehkä aivan tarkoituksellisesti jättää huomiotta raamatuntutkimuksen saavutukset, sillä tulokset eivät ole alkuunkaan linjassa pääjehun agendan kanssa. En pidä todennäköisenä, että pääjehu olisi tietämätön ko. tutkimuksista.

Pääjehun blogin voi lukea tuolta:

Heti aluksi pääjehu kompastelee kehäpäättelyllä:
Kuka kirjoitti Raamatun – tai oikeammin: Raamatussa on useita kirjoja, joista kaikissa ei ole edes kirjoittajan nimeä.  Mitä raamattu-uskollisessa kristikunnassa tiedetään ja opetetaan Raamatun kirjojen kirjoittajien identiteetistä?

Pääjehu vastaa itse omaan kysymykseensä:
Ensiksi, ilmoitussana Raamatun sivuilta koskien kaikkien Pyhässä Raamatussa olevien tekstien syntymistä: ”Mitään profetiaa ei ole koskaan tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta” (2 Piet. 1:21).

Ei olisi uskonut, että niin kokenut paskanpuhujia kuin pääjehu syyllistyisi noin alkeelliseen argumentointivirheeseen: pääjehu perustelee Raamatun ”totuutta” Raamatulla itsellään. Toisaalta juuri mitään Raamatun väitettä ei voida verifioida ulkopuolisen evidenssin perusteella, koska evidenssi pääsääntöisesti puuttuu.

”Kaikkivaltiaalla on käytössä rajattomat resurssit vaikuttaa ihmisessä tavalla ja toisella Hänen sanomansa vastaanottamisessa ja edelleen toimittamisessa, joko puhuttuna tai kirjoitettuna sanana.”
Ja pääjehun näytöt olivat? Niitä ei tietenkään ole. On vain pääjehun halu uskoa jotakin. En kyllä pidä edes mahdollisena, että pääjehu uskoo itse omia sanomisiaan. Kun on vuosikymmenet puhunut paskaa ja valehdellut ihmisille, niin tapoja ja tottumuksia on vaikea muuttaa.

”Raamattuun Jumalan ilmoitussanana uskovana kristittynä olen pyrkinyt kokoamaan kaiken mahdollisen luotettavaksi osoittautuvan tiedon Raamatussamme olevien kirjojen kirjoittajista.”
Varmaan monet pitävät pääjehua jonkinlaisena auktoriteettina ja täten nämä ihmiset eivät vaivaudu ottamaan selvää, mitä eksegetiikan ja historian tutkimus sanoo aiheesta: juuri mikään Raamatussa ei pidä paikkaansa ja Raamatun kirjoittajien henkilöllisyys on hämärän peitossa, vaikka pääjehu kovasti yrittää vakuutella muuta.

Raamatun kirjojen kirjoittajien henkilöllisyyteen voi perehtyä vaikka aloittamalla tästä:

”Pidä lähtökohtana kuitenkin aina sitä, että todellakin Pyhän Hengen vaikutuksesta Raamatun tekstit on kirjoitettu.    Tuolloin sinulla ei ole vaikeuksia uskoa, että Mooses  kirjoitti oman kuolemansa kuvaustekstit ennen kuolemaansa.  Mooseksen Jumala on sama Jumala, joka esimerkiksi Paavalin kohdalla ilmoitti hänen elämänsä vaiheet ennakolta.”
Tuota pääjehun normatiivista kommenttia seuraamalla, ihminen valehtelee itselleen ja se vasta haitallista onkin. Uskovat – pääjehu mukaan lukien – eivät ole kiinnostuneita siitä, mikä on totta, koska silloin heidän harras uskonsa osoittautuu valeeksi. Totuus ja tosiasiat ovat pahinta myrkkyä uskonnollisille uskomuksille.

”Jumalalla on ihmistä kohtaan tahto, jonka Hän halutessansa voi ilmoittaa aina kuoleman muodon yksityiskohtia myöten – ja Hän valvoo ilmoitetun sanan toteutumisen.”
Pääjehun kannalta on kiusallista, että pääjehu projisoi omat toiveensa, toiveajattelunsa, johonkin ei-olemassaolevaan objektiin, jonka hän nimeää Jumalaksi. Jumala ja jumalat ovat olemassa vain inhimillisinä konstruktioina, joten niiden reaalimaailman relevanssi on olematon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti