tiistai 17. helmikuuta 2015

Vieläkään ei ole selvinnyt miksi?



1.
Vieläkään ei ole selvinnyt, miksi tulisi tavoitella ikuista elämää? Siinä ei ole mitään arvokasta – päinvastoin. Ikuisen elämän idea estää ihmisen olemasta sitä mitä hän on – ihminen!

Tämä ainoa elämä on niin arvokas, että se tulee käyttää parhaalla mahdollisella tavalla. Toista yritystä ei ole. Odottamalla jotain niin epämääräistä kuin ikuinen elämä, on sama kuin jättäisi käyttämättä mahdollisuuden tehdä jotain merkittävää. 

2.
Ikuisen elämän odottajat ovat pelkureita. He projisoivat elämänpelkonsa johonkin tuon puoleiseen kieltämällä itseltään kaiken, mikä tekee elämästä elämisen arvoisen. Halu elää koko potentiaalinsa voimalla nollautuu uskossa. Uskon haitat elämälle ovat paljon suuremmat kuin hyödyt, joten maagisesta ajattelusta tulee hankkiutua eroon.

Jotkut saattavat saada lohdutusta siitä, että heille on luvattu jotain muuta kuin tämä ainutkertainen elämä. Ei kuitenkaan ole ainuttakaan perustetta jättää elämättä tämä elämä siinä harhassa, että jossain tuonpuoleisessa olisi jotain tai asiat olisivat jotenkin toisin. Pelkäättekö epäonnistumista? Jos pelkäätte, niin pelkkä epäonnistuminen on terapeuttista. Itseensä ja uskomuksiinsa voi suhtautua kiinnostuneen huvittuneesti.

3.
Miksi pelkäätte jotain taivaallista olentoa? Jos taivaallisen olennon nimi olisi ”Taivaallinen Teppo”, niin hän ei olisi lainkaan pelottava. Jahve on vain erisnimi yhdelle Taivaalliselle Tepolle. Teppo ja Jahve ovat yhtä todellisia.

Uskovat ovat kummallisen masokistista porukkaa. He saavat nautintoa siitä, kuinka Taivaallinen Teppo näkee kaikki heidän tekemisensä. Teppo vielä lukee jopa heidän ajatuksensa. Mitä hyvää tässä on? Masokistilla on masokistin huvit.

Vaikka kaikkitietävä Jahve-Teppo olisikin olemassa, niin hänestä tulisi hankkiutua eroon. Jatkuvan valvonnan alaisena olo (vaikka valvonta olisikin kuviteltua) on stressitekijöiltään elämää lamaannuttava.
Uskovat eivät uskalla elää ja silloin kun uskaltavat, tuntevat aiheetonta syyllisyyttä siitä mikä on inhimillistä. Uskovat menevät jopa niin pitkälle, että tunnustavat tekoja joita eivät ole edes tehneet. Tätä kutsutaan synnintunnoksi, joka on jo itsessään käsite, millä ei ole reaalimaailman referenssiä. Sitä paitsi on aivan turhaa tunnustaa yhtään mitään, koska Jahve-Teppo on kaikkitietävä.

4.
Masokistista elämäntapaa markkinoidaan (nimenomaan markkinoidaan) jollain tavalla hyvänä ja tavoiteltavana elämäntapana. Jos joku katsoo itselleen sopivaksi tällaisen rypemisen, olette vapaita toimimaan vakaumuksenne mukaan. Tehkää se omissa oloissanne! Älkää vaatiko muita omaksumaan masokismianne.
Vieläkään ei ole selvinnyt, miksi ja miten masokismi takaa ikuisen elämän, jos sellaista nyt jostain syystä tavoittelisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti