perjantai 27. helmikuuta 2015

Raamattukritiikkiä 27.2.2015



3.Moos 20:22 -22:16
Jos ruokaohjeita noudattaisi, niin ravutkin jäisivät syömättä. Aatamille ja Eevalle ei ollut tällaisia rajoituksia. Sen yhden puun hedelmiä ei saanut syödä, mutta kaikki muu kelpasi.. Jahve taisi muuttaa mielensä tässä välissä.
”Älköön lähestykö kukaan, jossa on jokin vamma, älköön kukaan sokea tai ontuva, kukaan kasvoiltaan tahi jäseniltään muodoton,
19. jalkansa tai kätensä taittanut,
20. kyttyräselkäinen tai surkastunut, silmävikainen tai ihotautinen tai rupinen tai kuohittu.”
Jahvella on kovin kielteinen suhtautuminen vammaisiin. Jos kaikkia – yllä mainittujen lisäksi – määräyksiä noudatettaisiin, niin papiksi ei kelpaisi juuri kukaan.
Lopuksi pitkät jorinat lahojen ja uhrien pyhyydestä.

Mark. 9:1 – 29
”1. Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tässä seisovien joukossa on muutamia, jotka eivät maista kuolemaa, ennen kuin näkevät Jumalan valtakunnan tulevan voimassaan.”
Raju väite silmänkääntötemppuihin erikoistuneelta huijarilta. Tuota valtakuntaa ovat jotkut odottaneet parituhatta vuotta. Jokainen sukupolvi on joutunut pettymään. Koska uskovat ymmärtävät, että heitä on kusetettu oikein kunnolla?
Riivaajahenkien taas karkotetaan:
”Hän vastasi: "Tätä lajia ei saa lähtemään ulos muulla kuin rukouksella ja paastolla.”
Tämä herättää aina hilpeyttä. Mikä lie se mekanismi, jolla paasto vaikuttaa jonkun toisen henkilön riivaajahenkiin, jos nyt sellaisia henkiä olisi edes olemassa.

Ps. 43:1-5
Ruikutusta

Snl. 10:18
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti