maanantai 2. helmikuuta 2015

Patmoksen pellen blogi



Patmos Lähetyssäätiön sivuilla muutama henkilö pitää blogia. Leo Mellerin tekemisiä on vatvottu vuosikymmeniä aina oikeudenistuntoja myöten. Tarkastellaan yhden vähäisemmän Patmoksen pellen yhtä blogikirjoitusta.

Markku Vuorinen kirjoittaa 29.1.2015 päivätyssä tekstissään otsikolla: ”Päättäjät ja Jumala”.

Heti bloginsa aluksi Vuorinen täräyttää: Uskovatko päättäjämme Jumalaan? Merkitseekö heille mitään kristilliset perusarvot ? Entä Raamattu, Jumalan Sana? Antavatko kansalaiset ja äänestäjät enää mitään arvoa henkilölle, joka tunnustaa uskonsa julkisesti. Kumpi saa enemmän kannatusta ateisti vai kristitty?”

Vastaukset kuuluvat: ehkä joku uskoo, joillekin merkitsee, ehkä, toiset antavat ja toiset ei, vaalit ratkaisevat.
Kas, näin se helppoa oli vastata Vuorisen kysymyksiin.

Problemaattiseksi asian tekee oletetut ”kristilliset perusarvot”. Näitä arvoja on kaiketi yhtä paljon kuin on kristittyjäkin. Vaikka kuinka väittäisi arvojen perustuvan Raamattuun, niin arvot ovat inhimillisiä tulkintoja. Raamatun valossa orjuuskin olisi hyväksyttävää, mutta aika harva katsoo orjuuden kuuluva kristillisiin perusarvoihin.

Vuorista tuntuu kismittävän erityisesti se, että taannoisten Kreikan vaalien voittajaksi selviytyi Alexis Tsiprasin johtama puolue. Tsipras on ateisti. Vuorinen hämmästelee kuinka Tsipras kylmästi sivuuttaa piispat ja papit ym. humpuukin. Virkaanastujaisissakaan ei nähty kristillisiä elementtejä.

Markku Vuorisen maailmaan ei mahdu ajattelu, että jumalausko ei olisi välttämätöntä viranhoidan kannalta.
Vuorisen ajattelun mukaan todentamaton jumala on nyt poistanut siunauksensa Kreikalta. Kuinka primitiivistä ja taikauskoista voikaan Vuorisen ja kumppanien ajattelu olla?

Esimerkkeinä Vuorinen käyttää presidentti Kallion radiorukouksia ja Paasikiven raamatunlukuharrastusta. Tämä ei kuitenkaan vielä kerro mitään ko. henkilöiden uskosta.

Lopulta presidenttien ja pääministerien uskolla ei ollut mitään merkitystä sodan lopputuloksiin. Minkäänlaista korrelaatiota saati sitten kausaalisuutta ei voida todentaa. Korrelaatiot ja kausaalisuudet ovat vain Vuorisen (ja monen) muun mielikuvituksessa.

Itse en luottaisi fundamentalistikristittyyn tai – muslimiin, jolla on ydinaseen laukaisukoodit hallussaan.  Presidenttikautenaan George W. Bush oli maailmanvaarallisin henkilö. Hän väitti keskustelevansa jumalan kanssa päivittäin.  Jos äänet olisivat käskeneet Bushin aloittaa ydinsodan Jeesuksen toisen tulemisen nopeuttamiseksi, niin ei ole epäilystäkään etteikö Bush olisi painanut nappia ja PUM!

Jos ja kun Iranilla on ydinase, niin maan uskonnolliset johtajat tuskin malttavat olla kokeilematta atomipommia. Palkintonahan on paikka paratiisissa, siis miksipä ei.

Molemmat osapuolet oikeuttavat toimintansa jumalalla ja aikoja sitten kirjoitetuilla höperöillä profetioilla. Nämä sankarit takuulla pistävät profetiat täytäntöön. Pääse sitä silläkin tavalla maailmanhistoriaan.

Bush tuli kusetetuksi oikein kunnolla tapaamisessa Vladimir Putinin kanssa. Putinilla oli kaulassa isoäitinsä krusifiksi. Bush kommentoi siihen: ”Tunnistin jumalan miehen”. Putin oli tehnyt läksynsä niin hyvin, että ennakoi Bushin heikon kohdan. (Uskonto on aina politiikan heikoin lenkki.) Koskaan aiemmin, eikä myös myöhemmin, Putin ei käyttänyt ko. krusifiksia.

Näin vähällä järjellä hallitaan suurvaltoja. Kovin rajallisten resurssien Suomessa haikaillaan sitten uskovan valtionjohtajan perään. Silloin asiat vasta menevätkin vituiksi.

Markku Vuorisen perimmäisenä ajatuksena on kristillinen teokratia. Tämä kuuluu jo sisäänrakennetusti kristinuskon ja islamin poliittisiin tavoitteisiin. Historia on tosin osoittanut, että sekularisoituneet yhteiskunnat ovat menestyneet verrokkiryhmää paremmin. Yhdysvallat lienee harvoja poikkeuksia. Sisäpoliittisesti Yhdysvalloissa on perin surkeat ajat juuri kristillisen oikeiston tekemisten takia.

”Rakennetaan Suomea kalliolle”, sanoo Markku Vuorinen. Hänen ohjettaan noudattamalla voimme samalla muuttaa kallioluoliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti