sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Värväystoiminta kiihtyy Seurakuntalaisessa - nyt kohteena nuoret aikuiset



Vain muutama tunti sen jälkeen kun Seurakuntalainen julkaisi epäeettisyyteen perustuvan lasten värväämistä puolustavan jutun, sama julkaisu raportoi siitä kuinka nuoria aikuisia (17-35v.) pyritään värväämään mukaan uskonnollisiin lahkoihin ja kultteihin Steiger-järjestön toimesta.

Kun vierailee Steiger Internationalin kotisivuilla, niin heti siinä sivun yläreunassa on rahalahjoitusvaatimus. Se kertookin paljon Steigerin tarkoitusperistä, vaikka nuorten aikuisten evankelioimista perustellaan taiteella ja estetiikalla. 

Kuinka pitkälle fundamentalistien miehittämä Seurakuntalaisen toimitus on valmis menemään irvokkaassa värväystoiminnassaan? Miten Seurakuntalainen aina propagoikin kaikkein taantumuksellisimpien järjestöjen puolesta?

Seurakuntalainen kirjoittaa:
Nykyisin nuoriso koko maailmassa pukeutuu samoin, katsoo samoja elokuvia sekä jakaa samat arvot ja uskomukset. Maailman valheet, populaarikulttuuri ja markkinatalous päättävät, mikä on arvokasta ja tärkeää. Kirkko ei ole enää paikka, minne mennään hakemaan vastauksia – sekularisaatio ja vääristyneet mielikuvat luovat syvän kuilun maailman ja kirkon välille.

Populaarikulttuurissa on paljon globaaleja piirteitä. Kuitenkin erot maiden ja maanosien välillä ovat suuret, joten Seurakuntalaisen (vai Steigerin) väite on perusteeton. Globaalisti arvotkin vaihtelevat samoin kuin uskomukset. Länsimaissa homogeenisuus on paljon merkittävämmässä asemassa kuin muualla maailmassa ja samanaikaisesti länsimainen individualistisuus on määräävä piirre.

Maailman valheet, mitä ne sitten lienevät? Nuoret aikuiset ovat sen verran oppineita ja valistuneita, että uskonnollinen hölynpöly ja humpuuki eivät vetoa heihin. Reaalimaailman koskevat tosiasiat ovat uskonnollisten uskomusten kannalta tuhoavia: faktat on aivan pakko julistaa ”maailman valheiksi”, jotta radikalisoivalle värväystoiminnalle löytyisi jokin agenda.

Edelleen, kyllä ne ovat ihmiset aivan itse, jotka päättävät siitä, mikä on tärkeää ja arvokasta. Markkinataloudella ja populaarikulttuurilla on osansa asiansa, mutta ei läheskään niin suurta osuutta kuin fundikset haluavat uskotella.

Lisäksi juuri sekularisaatio on tuonut faktat esille. Mitä minä juuri sanoin faktojen uskon tuhoavasta vaikutuksesta? Kirkoilla tai millään muullakaan uskonnollisella puulaakilla ei ole mitään sanottavaa reaalimaailmaa koskevista faktoista. Se näyttää kismittävän näitä Steigerin (ja Seurakuntalaisen) fundiksia. Uskonnoilla on vain tarjota taikauskoa ja perusteettomia väittämiä.

Reaalimaailman ja uskon/uskontojen välillä on peruuttamaton kuilu. Uskonto joutaakin väistyä faktojen tieltä. Kaikkialla missä usko menettänyt relevanttiuden, sekularisaatio on lisännyt hyvinvointia eksponentiaalisesti.

Steiger takuulla pyrkii värväämään kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, suggestioherkkiä tai muulla tavalla heikko-osaisia taantumuksellisiin riveihinsä. Mitkään irvokkaat keinot eivät ole vieraita näille fundiksille.

On jokaisen ajattelevan ihmisen asia torjua Steigerin ja muiden sen kaltaisten haitallinen vaikutus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti