lauantai 8. lokakuuta 2016

Kristillisdemokraattien Jeesus-lotossa ei voita kukaan



Kristillisdemokraatit profiloituvat aina ei-puolueeksi. Lähes kaikkea vastustetaan, lähes kaikkea on aivan pakko vastustaa. Vastustetaan vaikka ei olisi mitään aihetta vastustaa.

Tällä kertaa KD-lehden pääkirjoituksessa 6.10.2016 Esa Erävalo käsitteli rahapelejä otsikolla: Ulkomaisten rahapelien mainonta kuriin.

Argumentatiivisesti pääkirjoitus oli kaikin puolin harhaanjohtava. Hypoteesina Erävalo esitti, että ulkomaisten rahapeliyhtiöiden suomalaisiin kohdistuva mainonta ja markkinointi olisi jonkin käsittämättömän mekanismin mukaan koukuttavampaa kuin vastaavan suomalaisen monopoliyhtiön mainonta.

Peliriippuvaisia on aina, olipa pelien järjestäjä kuka tahansa. Tämä ei kuitenkaan ole riittävä peruste kieltää mainonta. Kieltolait eivät koskaan ole olleet missään asiassa toimivia: Tämä on hyvin dokumentoitu ja verifioitu.

Siitä olen Erävalon kanssa samaa mieltä, että monien peliyhtiöiden sähköpostimainonta on ärsyttävää. Ärsyttävyyden aste on kohonnut viime vuosina sille tasolla, että moni hyvä, validi ja relevantti informatiivinen mainos lentää saman tien poistoon.

Erävalo myös esittää, että kaikki ulkomaiset peliyhtiöt ovat oletusarvoisesti riistäjiä. Ko. yhtiöiden pelaajille tulevat palautusprosentit ovat kuitenkin suuremmat kuin suomalaisen monopoliyhtiön. Tämä on pelkästään pelaajan etu.

Poliittisen puolueen äänenkannattajan päätoimittajana Erävalo on jo virkansa puolesta pakotettu suojelemaan suomalaista pelimonopolia. Ei-puolueen kanta olisi varmasti se, että mitään rahapelejä ei tulisi hyväksyä, koska ne ovat takuuvarmasti syntiä. Kun tietyt pelimuodot nyt kuitenkin ovat Suomessa sallittuja, niin monopolia on puolustettava.

Jo nyt merkittävä osa peleistä tapahtuu ulkomaisten pelinjärjestäjien sivujen kautta. Syynä on vain ja ainoastaan suomalaisen monopolin nihkeä voitonjakopolitiikka.

Erävalo demonisoi kaikki ulkomaiset pelinjärjestäjät kunnon uskovan tapaan. Sekin demonisoimisen metodi on jo niin nähty, ettei sillä ole vähäisintäkään uskottavuutta.

Ei-puolueeksi profiloituneen Kristillisdemokraattien Jeesus-lotossa ei voita kukaan. Siinä pelimuodossa on vain häviäjiä. Jeesus-loton pelaajat ovat katoavaa kansanperinnettä ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti