maanantai 3. lokakuuta 2016

Lapsien värväys jatkuu, otteet kovenevat - tapaus piispa Seppo Häkkinen



Tästä ei ole kuin pari päivää, kun kirjoitin lapsiin kohdistuvasta värväystoiminnasta, jota harjoittavat kiihkeimmät kristityt ja muslimit. Nyt samaan värvääjien joukkoon on liittynyt piispa Seppo Häkkinen, joka vain koventaa otteita.

Verkkouutisten otsikointi oli paljon puhuva: Piispa neuvoo vanhempia: Lapsi on juurrutettava uskoon. Samaan aikaa Häkkinen julkaisi Suomen Kuvalehdessä mielipidekirjoituksen/blogin otsikolla: Lapsen oikeus uskoon.

Näyttää selvältä, että Häkkistä jurppii se, että kristinusko on taantuva uskonto. Tähän on kuitenkin erittäin hyvä selitys: Kristinusko väittämät eivät ole totta, joten ihmiset eivät halua tulla kusetetuiksi.

Mitään tulee lasten värväämiseen – tai voihan sitä kutsua hienosti indoktrinoinniksi – niin teema on vanha: lapset täytyy napata mahdollisimman nuorena, silloin kognitiiviset kyvyt eivät ole vielä riittävän kehittyneitä arvioimaan uskonnollisten väitteiden totuusarvoa, jotta lapset oletettavasti myöhemmin elämässään olisivat suopeita – tai ainakin suopeampia – uskontojen aiheuttamille haitoille.

Sekularisaatio vituttaa piispa Häkkistä niin paljon, että hänellä ei taida veri enää kiertää. Häkkistä kismittää sekin, että kristinuskon näkyvyys julkisessa tilassa on kutistunut. Häkkinen taitaa kaivata kristillistä hegemonia-aikaa takaisin. Uskonnon hegemonia on niin mennyttä maailmaa, eikä tilanteeseen ole odotettavissa muutosta. Kovatkaan otteet eivät palauta kristinuskon hegemoniaa.

Häkkisen propagoima ”lapsen oikeus” uskontoon tarkoittaa käytännössä vanhempien/holhoojien oikeutta ehdollistaa lapset omaan uskontoonsa täysin riippumatta siitä, kuinka haitallista tuo usko on.

Uskonnollisen uskon propagoiminen lapsille on hyväksikäyttöä, väkivaltaa ja kaikin puolin moraalitonta toimintaa. Lapsen ensisijainen oikeus on kasvaa ilman uskonnollista pelottelua, uhkailua ja painostusta. Negatiivinen uskonnonvapaus peittoaa aina ja kaikissa olosuhteissa positiivisen uskonnonvapauden.

Hyväksymällä Häkkisen käsitykset lapset altistetaan uskonnolliselle hyväksikäytölle. Näillä lapsilla on vaikeuksia erottaa faktat ja fiktiot. Ilmiö seuraa mukana myöhemmässäkin elämässä.

Lapsien indoktrinoinnin väliin jättäminen on Häkkisen mukaan neutraliteetin varjolla uskonnottomien ylivaltaa. Väite on sinänsä hassu, sillä kyse ei ole vallasta vaan faktoista. Faktat eivät ole Häkkisen puolella.

Häkkisen näkemyksistä on helppo havaita, että ihminen, ihmisyys ja ihmisoikeudet eivät merkitse piispalle paljon paskaakaan. Onneksi piispa tekee uskosta, uskonnosta ja uskontokasvatuksesta niin vastenmielistä, ettei sellaiseen voi suhtautua kuin torjuvasti, jos on vähänkään ajatteleva yksilö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti