lauantai 8. lokakuuta 2016

Tapahtuu 1.3.2017 klo 00:01



Monta kuukautta sitten arvelin, jonkun papin vihkivän samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon 1.3.2017 klo 00:01. Oikeusoppineilta (oikeustieteen professoreilta) tilatun selvityksen mukaan asialle ei ole juridisia esteitä sanoivatpa kirkonmiehet ja – naiset mitä hyvänsä.

Nyt hieman hitaammalla sytytyksellä asiaan on kiinnittänyt huomiota myös Kotimaa24:n blogisti Jukka Kivimäki seuraavaan tapaan:

Ylen uutisen mukaan yksi Helsingin hiippakunnan papeista kertoo aikovansa siunata homoparin heti maaliskuun ensimmäisenä päivänä puolenyön jälkeen ja uhkaa jopa videoida ja laittaa toimituksen youtubeen. Tuolla tempauksellaan hän asettaa oman piispansa hankalaan välikäteen. Mikäli piispa toimii virkavelvollisuuksiensa mukaisesti ja ottaa asian käsittelyyn, seuraa ratkaisusta jäsenkato kirkosta olipa piispan ratkaisu mikä tahansa. Mikäli piispa ei ottaisi asiaa käsittelyyn, rapauttaisi tilanne koko piispallisen kaitsettavuuden uskottavuuden, tavalla joka lyhyelläkin aikavälillä voisi rapauttaa koko kirkon.

Tuossa vain todetaan faktat. Tehtiinpä mitä tahansa, niin se on kristinuskon tappio. Sitten Kivimäki spekuloi asialla: Käykö siis niin että reformaation juhlavuonna kirkkomme repeää ja ajautuu ilmiriitaan Helsingin hiippakunnan papin ”virkaitsemurhan” seurauksena?

Kivimäki jaarittelee pitkät pätkät avioliitosta luomisen perusteella, tai siis kuvitellun luomisen, koska Raamatun luomiskertomus ei pidä paikkaansa ollen vain muinaista mytologiaa. Tämä on tarkasti todennettu.

Mikäli kirkko muuttaisi avioliittokäsitystään, tulee pohdittavaksi tekeekö kirkko sen luomiskäsityksestään riippumatta, vai muuttaako kirkko luomiskäsitystään. Luomisjärjestyksen mukainen, ihmistä koskeva jako kahteen sukupuoleen ilmene vastaavanlaisena jakona koko luomakunnassa. Ei siis vain ihmistä koskevana. Koska luominen on keskeinen osa evankeliumin mukaista pelastushistoriaa, välittyy aihe kirkkomme opillisen ykseyden perusteisiin.

Nähtäväksi jää minkälaista aivovoimistelua seuraa 1.3.2017 klo 00:01. Arvelen kirkollisen vihkisen jäävän nopeaan tahtiin pienten piirien elitistiseksi puuhasteluksi. Ehkä tämä toteutuu jopa omana elinaikanani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti