tiistai 4. lokakuuta 2016

Kristillinen kustannustoiminta kriisissä - homofobia tuli kalliiksi



Fundamentalistien äänenkannattaja, Seurakuntalainen, raportoi kristillisten painotuotteiden julkaisemista kohdanneesta kustannuskriisistä. Tämä ei pitäisi olla kenellekään yllätys. Painotuotteiden menekki vähenee kaikilla rintamilla tiedonvälityksen siirryttyä verkkoon.

Seurakuntalainen raportoi YT-neuvotteluja käydyn Kirjapajassa ja Lastenkeskuksessa. YT-neuvottelut ovat koskeneet koko henkilökuntaa ja säästötarpeen kerrotaan olevan 150000-200000.

Toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen kertoo alan yleisesti vaikeuksista, mutta joutuu myöntämään lopulta todellisen syyn: Lisäksi yhtiö on kärsinyt seurakuntamarkkinoiden supistumisesta. Jutussa ei kerrota koskeeko tuo ev.lut. seurakuntia, vapaiden suuntien seurakuntia vai molempia. Ilmeisesti kristillinen kustannustoiminta on kaikin tavoin vaikeuksissa.

Myös Ristin Voitossa on käyty YT-neuvottelua, samoin Kustannusosakeyhtiö Uusi Tiessä. Vaikuttaa siltä, että helluntailaiset eivät osta painotuotteita entiseen malliin. Tai sitten helluntailaisten määrä on radikaalisti vähentynyt; mahdollisesti molempia.

Mielenkiintoisinta on Uusi Tien kirjojen kustannustoiminnan alasajo. Tämä viidesläisyyttä ja Kansanlähetystä lähellä oleva taho on kustantanut tänä vuonna mm. Päivi ja Niilo Räsäsen Avioliittokirjan. Uusi Tien luettelosta löytyy mm. Tapio Puolimatkan kirjoja. Puolimatkan kirjat eivät taida enää myydä kaikkein konservatiivisimmissakaan piireissä.

Verkkojulkaisu Uusi Tien päätoimittaja Leif Nummela on antanut julkaisussaan näkyvästi tilaa Puolimatkalle sekä Patmoksen Pasi Turuselle ja Juha Ahviolle. Lieneekö tämä suututtanut Uusi Tien luterilaiset tukijat?

Patmoksen lisäksi juuri Uusi Tie oli näyttävästi tukemassa Aito Avioliitto ry:tä. Homofobinen kampanjointi taisi kääntyä sitä kannattaneita tahoja vastaan. Yhden väestöryhmän syrjintää ja sortoon perustuva julkaisutoiminta taisi olla näiltä tahoilta väärä valinta. Maksavat asiakkaat vain katosivat.

Uusi Tien päätoimittaja Nummela antoi homofobialle kasvot juontamassaan ja TV7:lla esitettävässä Cafe Raamatussa. Puhuvina päinä olivat tässäkin tapauksessa Nummelan lisäksi juuri Puolimatka, Turunen ja Ahvio.

Patmoksen vaikutuspiirissä oleva Kuva ja Sana ei ole julkistanut tietojaan. Patmoksen radiotoiminnassa on kuitenkin raportoitu olevan 200000 euron suuruinen aukko. Tästä syystä Patmoksen ”grand old man”, Leo Meller, joutui jälleen kerran vetoamaan Patmoksen tukijoihin, jotta nämä mahdollistaisivat uudet vuolaat rahavirrat entiseen tapaan. Niillä taskuilla ei tunnut olevan lainkaan pohjia.

Pari päivää sitten Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen esitti varjobudjetissaan ev.lut. kirkolla reilun miljoonan ja vapaille suunnille miljoonan lisämäärärahaa.

Räsänen muiden fundamentalistien kanssa on ollut jyrkän oikeistolaisen markkinaliberalismin airut, mutta kun Uusi Tietä ja Kansanlähetystä kohtaa talouskriisi, niin ollaan aika nopeasti valtion kassalla vaatimassa lisärahoitusta. Se kertoo paljon näiden tahojen moraalista.

Kristillisen kustannustoiminnan kriisi on jälleen yksi ilahduttava merkki kristillisen hegemonia-aseman murtumisesta. Kauan se kestikin. Meidän sekulaarien humanistien on pidettävä huoli siitä, että tämä myönteinen kehitys jatkuu tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti