torstai 6. lokakuuta 2016

Aamulehti antoi sapiskaa Niikolle ja Tanukselle



Tampereella ilmestyvän Aamulehden paperiversion pääkirjoituksessa lytätään tänään (6.10.2016) viikolla Eduskunnassa käydyn uuden äitiyslain lähetekeskustelussa Mika Niikon, Sari Tanuksen ja Sari Essayahin puheenvuorot.

Asiaa on jo käsitelty monella keskustelupalstalla, mutta nyt valtamediaan kuuluvan lehti ottaa em. henkilöiden puheenvuoroihin kriittisen kannan. Änkyröille voidaan huomauttaa, että kyse ei tälläkään kertaa ole ”vihervasureiden” salaliitosta. Tästä ei montakaan aikaa kun Aamulehti oli Kokoomuksen äänenkannattaja. Sittemmin Aamulehti on profiloitunut sitoutumattomaksi porvarilliseksi julkaisuksi.

Ne jotka sattuivat seuraamaan äitiyslakia koskevaa lähetyskeskustelua tietävät mistä on kysymys noiden em. henkilöiden faktavapaissa sentimentaalisissa puheenvuoroissa. Kattava johtopäätös on, että uskonnosta ei ole politiikan teon välineeksi. Aina kun politiikassa käytetään uskonnollisviritteistä retoriikkaa, niin metsään mennään rytisten.

Jo em. pääkirjoituksen otsikko on paljon puhuva: Asiattomasti äitiydestä.

Pääkirjoituksen kirjoittaja toteaa faktat:

Lähetekeskustelun erikoisimmista puheenvuoroista vastasivat perussuomalaisten Mika Niikko ja pirkanmaalainen kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus.

Niikko yritti heti aloituspuheenvuorossaan tehdä koko kansalaisaloitteen naurunalaiseksi. Hän esitti naisparit impulsiivisina ja epästabiileina toimijoina ja kuvaili hedelmöityshoitoja saaneiden naisparien perhesuhteita sekamelskaksi.

Tanus puolestaan sai aikaa pahastusta puhumalla äitiydestä hyvin holhoavaan sävyyn ja epäilemällä, etteivät aloitteen takana olevat ymmärrä, mistä äitiydessä on kyse.

Niikon ja Tanuksen puppugeneraattorin tuottamaan puheeseen voi tutustua Eduskunnan pöytäkirjoista. Ne ovat kaikkien saatavilla.

Aamulehden pääkirjoituksen kirjoittaja tiivistää asian seuraavasti: Lähetekeskustelu olikin täynnä epäloogisuuksia ja toinen toistaan kehnompia argumentteja.

Tämän jälkeen selvitellään ko. kansalaisaloitteen tukijoita (UNICEF, Väestöliitto yms.)

Pääkirjoituksen lopussa sanotaan: Suomen kaltaisen sivistysvaltion odottaisi älyllisempää keskustelua. Tuo olikin kovin kiltisti sanottu Niikosta ja Tanuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti