keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kristofasistinen konnakopla koolla



Francis Schaefferin poika, Frank Schaeffer, on julkaissut parikin kirjaan siitä, mitä oli kasvaa Francis Schaefferin poikana. Vanhempi Schaeffer oli kultin kriteerit täyttävän suuntauksen johtohahmo.

Frank Schaefferin kirjoista vuonna 2007 julkaistu kirja, Crazy for God: How I Grew Up As One of the Elect, Helped Found the Religious Right and Lived to Take All (or Almost All) of It Back, on hyvin yksityiskohtainen kuvaus Francisin touhuista ja Frankin osuudesta niihin. Kirja on viiltävän kriittinen ja itsekriittinen.

Vuonna 2011 Frank julkaisi kirjan, Sex, Mom, and God, jossa hän palaa vanhempiensa ja omaan rooliinsa Amerikan uskonnollisen oikeiston nousussa. Frank esittää, että hulluus ja korruptio ovat pesiytyneet amerikkalaiseen politiikkaan ja aivan erityisesti hulluus ja korruptio koskevat uskonnollisen oikeiston politikointia.

Frankin kehitys kulki konservatiivisesta republikaanista liberaaliksi demokraatiksi. Nuoruudessaan Frank seuraili kuinka hänen isänsä neuvotteli presidenttien Gerald Ford, Ronald Reagan ja George H.W. Bush kanssa. Nuo heput olivat kaikki GOP:n presidenttejä

Mielenkiintoisesta episodista raportoitiin 16.3.208 Huffington Postissa. Artikkelin oli kirjoittanut Frank Schaeffer. Alhaalla olevasta linkistä pääsee lukemaan Frank Schaefferin artikkelin.

Uskonnollinen oikeisto oli kiinnittänyt huomiota presidentiksi pyrkivän Barack Obaman kirkon pastorin rasistisiin ja valtionvastaisiin juttuihin. Tuo pastori joutui puheidensa takia suurennuslasin alle ja ihan oikeutetusti.

Frank kiinnittää huomiota episodin tekopyhyyteen. Kun hänen isänsä uhkasi koko USA:n hallinnon viraltapanemiselta vallankumouksellisin metodein, hänet kutsuttiin lounaalle noiden yllä mainittujen presidenttien kanssa.

Huffimgton Postissa Frank siteeraa isäänsä. Ne tekstit jos mitkä ovat kristofasistisia, eikä retoriikka ole niistä ajoista ainakaan lieventynyt. Trumpin kampanjan kannalta on ikävää, että Francis Schaeffer on ollut haudassa jo yli 30 vuotta. Francis olisi ollut pikantti lisä Trumpin fasistisiin aktiviteetteihin.

Frank huomauttaa, ettei yksikään uskonnollinen johtaja koskaan tuominnut Francisin jopa väkivaltaiseen vallankumoukseen yllyttäviä juttuja. Päinvastoin, Francisin hautajaisissa Billy Graham kutsui Francisia ”suureksi amerikkalaiseksi”. Uskonnollisen oikeiston puheessa nämä suuret amerikkalaiset ovat aina häijyimpiä paskiaisia. Eikä unohtaa sovi, että Pat Robertson ja Jerry Falwell olivat oikein hyvää pataa Francis Schaefferin kanssa. Siinä sitä olikin kristofasistinen konnakopla koolla.

Ahvio on takuulla lukenut francisschaefferinsa, mutta onko hän lukenut Frankin isäänsä kohdistamaa kritiikkiä?

Huffington Postin juttu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti