sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Päivi Räsänen ja kristillisdemokraatit kuppaavat valtiolta rahaa



Kristillisdemokraattien puhuva aasi, Päivi Räsänen, tahtoo kupata valtiolta lisää rahaa vaihtoehtobudjetissaan.

Jutun juoni on seuraava:

Kirkon yhteiskunnallista työtä Kristillisdemokraatit tukisivat 1,25 miljoonaa hallituksen budjettiesitystä enemmän/…/Yhteiskunnallisista tehtävistä aiheutuu evankelis-luterilaiselle kirkolle nettokustannuksia yhteensä keskimäärin 146 miljoonaa euroa vuodessa. Valtion avustusten nykytaso ei kata kaikkia lakisääteisten tehtävien kustannuksia.

Sitten Päkä lyö kätensä paskaan ja paljastaa todellisen tavoitteensa:
KD esittää miljoonan euron lisäystä rekisteröidyille uskonnollisille yhdyskunnille niiden rakennusten korjaus- ja täydennysinvestointeihin.

Päkän on aivan pakko konnailla tässäkin asiassa: Reilu miljoona ev.lut. kirkolle ja miljoona muille uskonnollisille yhdyskunnille. Jotenkin summat eivät ole oikeassa suhteessa jäsenmäärään ja toimien laajuuteen nähden.

Jos ev.lut. ei pysty hoitamaan lakisääteisiä tehtäviään 146 miljoonalla, niin tuskinpa siinä enää reilu milli auttaa. Jos toiminta ei ole kustannustehokasta, niin toimintaa pitää rationalisoida ja suhteuttaa kuluihin. Kirkko on imuroinut ihmisiltä rahaa verotusoikeutensa turvin ja nyt sitten kun rahavirta on kääntynyt toiseen suuntaan, niin kiljutaan lisää rahaa ja vielä valtion budjetista, jolloin maksumiehiksi joutuvat myös ne, jotka eivät edes ole ko. puulaakin jäseniä.

Räsäsen toiminnan tekee epäeettiseksi se, että muille uskonnollisille yhdyskunnille esitetään milliä. Taas perusteeksi idean epäeettisyydestä riittää se, että maksumiehiksi joutuvat veronmaksajat, jotka eivät ole kyseisten huuhaa-järjestöjen jäseniä. Jos he eivät itse pysty järjestämään omaehtoista rahoitusta, ei sitten muuta kuin lappu luukulle ja pillit pussiin.

Jo nyt Päkän miehen, Niilo Räsäsen, puulaaki Kansanlähetysopisto toimii kansanopiston statuksella ja saa lainmukaista valtion avustusta. Maksumiehenä ovat tässäkin tapauksessa veronmaksajat, vaikka veronmaksajilla ei olisi mitään tekemistä viidesläisyyden ja ko. kansanopiston kanssa.
Valtion ei tulisi missään oloissa ylläpitää ja edistää uskonnollisten yhteisöjen epäeettistä toimintaa.

Valtion tulisi olla sekulaari ja sekulaarina neutraali kaikkien uskontojen suhteen. Uskonnolliset yhteisöt hoitakoot rahoituksensa ihan itse. Kristinusko vain sattuu olemaan taantuva uskonto, joten maksajia löytyy entistä vähemmän. Kai se vähän kismittää, mutta ei tulojen menetyksen paikkaamiseen valtiolta pitäisi edes odottaa apua. Rukoilkoot vuolaita rahavirtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti