keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Aito Avioliitto ry:n vähäisemmän Teletapin setakieltolomake



Viime viikolla Aasinlakki-palkinnon yhteydessä erikoismaininnan saanut Tapio Puolimatkaa vähäisempi teletappi, Arto Jääskeläinen, repäisi oikein kunnolla laatimalla Setakielto -lomakkeen.

Asiaan kiinnitti huomiota mm. Mika Mäenpää Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla ja aiheeseen liittyviä kommentteja löytyy muutamalta keskustelupalstaltakin.

Mäenpää referoi Jääskeläisen lomaketta siteeraamalla ko. lomaketta seuraavasti:
”… Lapsemme eivät osallistu opetukseen eikä tilaisuuksiin joissa käytetään SETA:n materiaalia, SETA:n henkilöitä tai jossa on SETA-perustaista sisältöä eikä lapsillemme myöskään saa jaella SETA-materiaalia tai altistaa sille koulun tiloissa …

Mäenpää toteaa lomakkeesta:
Lomakkeessa otetaan hampaisiin myös Opetushallituksen opas ”Tasa-arvotyö on taitolaji”, jonka katsotaan sisältävän vääristelevää tietoa esimerkiksi ”sukupuolten moninaisuudesta” ja ”SETA-pohjaista materiaalia”.
Lomake on tietysti suunnattu selvästi Aito avioliitto-henkisille kouluikäisten vanhemmille.

Opetushallituksen näkemys asiasta taas on seuraava:
… Laki määrää, että perusopetuksen avulla on edistettävä suvaitsevaisuutta ja kulttuurien välistä ymmärrystä.
– Kun koulussa joko oppiaineiden tunneilla tai yhteisissä tapahtumissa käsitellään näitä säädöksiin ja opetussuunnitelman perusteisiin perustuvia tavoitteita, niistä ei voida vapauttaa …

Mäenpään johtopäätökset vähäisemmän teletapin Arto Jääskeläisen masinoimasta lomakehysteriasta on paljon puhuva:
Aito avioliitto-yhdistyksen ja sen aktivistien toiminta saa päivä päivältä yhä värikkäämpi muotoja, joista huokuu syvä vastenmielisyys elävässä elämässä ilmenevää moninaisuutta ja sen hyväksymistä vastaan.
Kyseessä ei ole, eikä ole alun perinkään ollut, mikään viaton pikkupuuhastelu. Taustalla toimii kylmästi laskelmoiva vihapoliittinen todellisuus, jolle antaa tukensa lukuisa määrä vaikutusvaltaisia poliitikkoja.
Tulevien polvien pitäisi saada kasvaa vapaina vihapoliittisesta pakkosyötöstä kohti suvaitsevaisempaa ja avarammin ajattelevaa tulevaisuutta.

Asiaa ei voisi paljon selvemmin sanoa. Mutta tässä ei vielä tietenkään ollut kaikki. Kolme tuntia ja 17 minuuttia Mäenpää kirjoituksen jälkeen kaikkien aikojen ankein nuoren-maan-kreationisti Törppö- Torppa julkaisi vastineen, jossa ei tietenkään ollut päätä eikä häntää vaan Törppö-Torpan kirjoitus oli vähäisempää teletappia Jääskeläistä puolustavaa tajunnanvirtaa.

Kommenttiosuudessa sekä Jääskeläinen että Torppa saivat kylmää kyytiä.
Veli-Matti Louekoski kommentoi Mäenpään kirjoituksessa:
Ei Torppa voi todellisuudessa olla epätietoinen Mäenpään laajemmasta ajallisesta perspektiivistä, joka koskee Aito avioliitto-yhdistyksen JA SEN AKTIVISTIEN toiminnan arviointia.
Mistä siis moinen selektiivisyys?

Törppö-Torpan kirjoituksen kommenteista voidaan poimia esimerkiksi Esa Mäkisen varsin kiltti kommentti:
Oikeampi otsikko olisi "Kristityt vastustavat suomalaisuuden arvopohjaa". Sillä siitähän tässä on kyse. Perusopetuksen arvopohja on hyvin laajalla, valistuneella porukalla muotoiltu a avoimen kansalaiskeskustelun jälkeen vakuuttavalla konsensuksella hyväksytty. Sitä voi siis sanoa suomalaisten yhteiseksi arvopohjaksi varsin hyvällä syyllä. Tätä te vastustatte.

Nokkapokka jatkuu ja sitä on hauska seurata, vaikka tulos tiedetään: änkyrät jäävät tässäkin asiassa häviölle. Lopulta he keksivät jonkin uuden aiheen ja länkytys alkaa taas alusta.

Mäenpään kirjoitus:

Törppö-Torpan kirjoitus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti