lauantai 1. lokakuuta 2016

Leif Nummela ja Pasi Turunen haluavat tuhota "liberaalikristillisen" hyvinvointivaltion



Cafe Raamatussa (Jakso 430, esitetty 2.4.2016) Patavanhoilliset kristillistä fasismia edustavat Leif Nummela ja Pasi ”Raamatun kansanmurhat ovat hyviä” Turunen haluavat tuhota hyvinvointivaltion. Jakso oli nimetty: Liberaalikristillisyys ei tuo herätystä.

Jutun pointti kuitenkin oli se, että liberaalikristillisyys on tuottanut hyvinvointivaltion. Tämähän ei näille reppanoille, päänsä uskonnolla pilanneille fasisteille, tietenkään sovi.

En oikein saanut selvää, kenen amerikkalaiseen artikkeliin Patmoksen paskamyllyn Turunen oikein viittasi. Lyhyesti jutun juoni oli seuraava: uskonto redusoituu moraaliksi, moraali lähimmäisenrakkaudeksi ja lähimmäisenrakkaus hyvinvointivaltion instituutioiksi.

Ei liene yllättävää, että heti tämän jälkeen vedotaan Juha Ahvion poleemisiin ja faktavapaisiin mielipiteisiin, vaikka Ahviolla onkin hieno titteli – Patmoksen tutkimusjohtaja dogmatiikan dosentin lisäksi. Ahvio ei kuitenkaan itse esiintynyt ko. Cafe Raamatun jaksossa. Puhuvina päinä ja puhuvina aaseina saivat toimia Nummela ja Turunen.

Ilmeisesti lähimmäisenrakkaus ei kuulu näiden uusoikeistolaisten fasistien repertuaariin. Ei se kyllä kuulu edes periaatteellisella tasolla muutenkaan fundamentalistien taitovalikoimaan. Heille lähimmäisenrakkaus tarkoittaa heikompiosaisten kusetusta joko suostuttelulla, uhkailemalla ja/tai pakottomalla. Inhimilliset kärsimykset ovat heille suuri mahdollisuus ehdollistaa heikoilla olevia ihmisiä lahkonsa tai kulttinsa dogmeihin. Sillä ei tietenkään mitään merkitystä, että nuo dogmit ovat ko. ihmisen kannalta haitallisia ja sillä taas seurauksia ihan yhteiskunnallisellakin tasolla.

Nummelaa ja Patmoksen paskamyllyn Turusta vituttaa aivan erityisesti se, että hyvinvointivaltion ”liberaalikristilliset” instituutiot auttavat ketä tahansa vakaumuksesta riippumatta.

Nummela ja Turunen propagoivat ihmisen synnillisyyden puolesta. Synti ei nyt vaan ole reaalimaailman ilmiö, vaikka Nummela ja Turunen oikein rypevät synneissään. En kyllä usko hetkeäkään, että he itse uskovat omiin tarinoihinsa, sillä tarinoitahan ne ovat, ei sen enempää.

Ilmeisesti näissä uusoikeiston fasistisissa piireissä autetaan vain oikein syntisiä. Tai sitten nämä oikein syntiset ovat helppoja uhreja, joita on helppo kupata. Kun sekoaa Nummelan viidesläisyyteen tai Turusen patmoslaisuuteen, niin ensin menevät rahat ja sitten lopulta järki. Silloin tarvitaan liberaalikristillisen hyvinvointivaltion instituutioita korjaamaan uusoikeistolaisen kristillisen fasismin aiheuttamia haittoja.

Nummelan ja Turusen kaipaamaa herätystä ei tule, koska uskonnolliset väitteet ovat selvästi epätosia. Ihmisiä ei ole enää niin helppo kusettaa kuin ennen, varsinkaan suoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti