perjantai 3. heinäkuuta 2015

Uskovia koulutetaan epärehellisyyteen



Uskovia koulutetaan myös Suomessa epärehellisyyteen: todentamattomien ja epätosien väitteiden esittämiseen tosina. Nyt Suomessakin oikein aloitetaan koulutus asian tiimoilta.

Kansanlähetysopistossa Ryttylässä toimii oikein apologialinja. Kansanlähetysopiston nettisivuilla sanotaan linjasta seuraavasti:
Apologia (tai apologetiikka) tarkoittaa puolustamista. Siihen apologialinja tähtää. Suomessa ainutlaatuinen koulutus vie sinut löytöretkelle kristillisen uskoon, siihen, mitä se on ja ei ole, sekä muihin uskontoihin ja maailmankatsomuksiin. Saat tilaisuuden oppia arvioimaan ajallemme ominaista kristinuskokritiikkiä ja vastaamaan siihen. Voit opetella perustelemaan uskoasi itsellesi ja muille. Autamme kehittämään taitojasi kohdata lähimmäisesi, kun hän utelee, kysyy tai epäilee. Apologialinjalla voit löytää itsestäsi kristinuskon puolustajan.

Edellä olevan väitteen esittäjän kannalta on suorastaan katastrofaalista, että kristinuskoa ei pysty perustelemaan väittein, jotka olisivat tosia. Maailmanhistoria ei tunne ainuttakaan apologiaa, jolla olisi reaalimaailman relevanssia. Kaikki uskovien esittämät väitteet ovat parhaimmillaankin vain todentamattomia. Monia väitteitä ei edes koskaan pystytä todentamaan ja loput ovat niin selvästi epätosia, että vaatii suurta epärehellisyyttä edes pyrkiä puolustamaan niitä.

Toisaalta en ole lainkaan yllättynyt, että myös Suomessa on aloitettu jo valmiiksi höynäytettyjen ja höynähtäneiden koulutus, jonka ansiosta nämä ontuvien apologioiden esittäjät tekevät itsestään entistä typerämmän pellen; ihan kuin he eivät jo olisi klovneja.

Tässä tilanteessa rehellisintä mitä uskovat voisivat sanoa, että heillä ei ole – eikä koskaan tule olemaankaan – yhtään validia argumenttia, jolla uskoa pystytään puolustamaan.

Apologiat ovat yhtä epärehellistä kuin muukin evankeliointi. Se, joka haluaa viedä epärehellisyytensä uusin mittasuhteisiin, tietenkin osallistuu apologialinjan opetukseen pitäen epärehellisyyttään vielä hyveenä.

Aplogialinjasta lisää tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti