torstai 16. heinäkuuta 2015

Suomen Teologinen Instituutti kouluttaa sekin epärehellisyyteen



Suomessa toimii sellainenkin epärehellisyyttä edesauttava organisaatio kuin Suomen Teologinen Instituutti (STI). Se on perustettu vuonna 1987 seitsemän herätysliikkeiden parissa toimivan järjestön toimesta.

Wikipedian mukaan STI:n tarkoituksena on pitää esillä Raamatulle uskollista teologiaa. Tätä tarkoitusta toteutetaan järjestämällä luentoja ja organisoimalla pienryhmiä. Lisäksi STI harjoittaa julkaisutoimintaa.

Tiivistettynä STI on fundamentalistien linnake, joka kaiketi syntyi vastineena sille, että todennettava teologinen tutkimus on osoittanut Raamatun argumenteiltaan epätodeksi. STI agenda on täten epärehellisyyden edistäminen tuottamalla propaganda-aineistoa, jolla nämä ”oikeat uskovat” yrittävät esittää valehtelunsa teologisessa muodossa.  

Itse STI määrittelee tehtävänsä nettisivuillaan seuraavasti:
Suomen kirkko ja siinä toimivat järjestöt tarvitsevat kutsumustietoisia ja Raamattuun pitäytyviä teologeja.
Kouluihin tarvitaan uskonnonopettajia, joille kristillinen usko ei ole vain yksi uskonto muiden rinnalla.
Lähetyskentille tarvitaan työntekijöitä, joille lähetystyö ei ole vain kehitysyhteistyötä vaan ennen kaikkea evankeliumin julistamista Jeesuksesta Kristuksesta.
Vaikka kristityt jollain tavalla pystyisivät oikeuttamaan sekopäisen julistuksensa, niin heidän premisseistään se ensimmäinen – Raamatun jumalan olemassaolo – jää todentamatta. Tämä taas torppaa kaiken Raamatun jumalan nimissä tehdyn teologian (STI:n parissa propagandaa kutsutaan teologiaksi).  STI kannustaa täten jo tavoitteenasettelussaan epärehellisyyteen, mutta mitäpä uskovat, uskonnosta ja uskomuksista riippumatta, eivät olisi valmiita tekemään epärehellisesti.

Tarkasteltaessa kevään 2015 luento-ohjelmasta luentosarjaa nimeltä Raamatun punaisia lankoja selviää minkä sortin epärehellisestä propagandasta on kyse:
20.1.
Luominen
 Ville Auvinen
27.1.
Temppeli
 Timo Eskola
3.2.
Uhri
 Ville Auvinen
10.2.
Israelin uudistus
 Timo Eskola
17.2.
Messias
 Ville Auvinen
24.2.
Papillinen Messias
 Timo Eskola
10.3.
Jumalan valtakunta
 Ville Auvinen
17.3.
Elias ja Johannes Kastaja
 Timo Eskola
24.3.
Laki
 Ville Auvinen
31.3.
Liittouskollisuus ja Shema
 Timo Eskola
7.4.
Monoteismi
 Ville Auvinen
14.4.
Pyhä Henki
 Timo Eskola
21.4.
Ylösnousemus
 Ville Auvinen
28.4.
Korotuskristologia
 Timo Eskola

Kuten tuosta selviää, Suomen Teologisen Instituutin toiminta pyörii kahden kaverin, Timo Eskolan ja Ville Auvisen, ympärillä. Nämä ovatkin teologisen fundamentalismin kauhukaksikko. Puolimatka, Leisola ja Reinikainen ovat näiden kreationismin näkyvimmät tyypit, joten STI.n kaksikolla on vielä idiotismissaan paljon kirittävää.

Yritystä Eskolalta ja Auviselta ei näytä puuttuvan, mutta kuten sanottua, yritys kaatuu ensimmäisen premissin epätotuuteen.

Kyllä näitä paskanpuhujia maailmaan mahtuu. STI:n toiminta perustuu heidän nettisivujensa mukaan lähes yksinomaan yksityisiin lahjoituksiin ja paino on sanalla lähes. Jos loput tulee julkisista varoista, niin kaikkien hälytyskellojen pitäisi soida. Julkisen vallan ei tule tukea missään muodossa selvästi epärehellistä toimintaa.
Todistustaakka on Suomen Teologisella Instituutilla. Toistaiseksi se on pelkkä propagandajärjestö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti