lauantai 11. heinäkuuta 2015

Jos Jeesus olisi ollut jumalallinen



Jos Jeesus oli historiallinen henkilö, ja jos Jeesus oli Raamatun kuvaamalla tavalla jumalallinen, niin…

Tulevaisuus olisi piirtynyt Jeesukselle kuin panoraama. Hän olisi tiennyt kuinka hänen sanojaan tulkitaan milloin mihinkin tarkoitukseen sopivalla tavalla. Hän olisi tiennyt, että kristittyjä vainotaan, toisinaan tapetaan. Hän olisi tiennyt, että kristityt tappavat muita. Hän olisi tiennyt, että uskovat keksi mitä irvokkaimpia kidutusvälineitä.

Hän olisi nähnyt kuinka kristityt sotivat toisiaan vastaan oikean opin nimissä. Hän olisi tiennyt, että inkvisitio toimi hänen sanojensa perusteella.

Hän olisi nähnyt ennalta sanojensa tekopyhyyden ja moraalittomuuden. Hän olisi nähnyt ennalta, kuinka hänen sanojaan käytettiin orjuuden oikeuttamiseen. Hän olisi nähnyt ennalta, kuinka hänen nimissään sorrettiin naisia ja lapsia sekä monia vähemmistöryhmiä. Lista tuntuu loputtomalta.

Jeesus – jos nyt ylipäätään oli historiallinen henkilö – oli pelkästään ihminen. Jos Jeesus  taas oli jumalallinen, niin hän oli ala-arvoinen moraaliton mulkero, koska ei varoittanut ihmisiä ja toiminut estääkseen nimissään tehdyt ihmisoikeusrikokset. Täten Jeesus olisi tässä tapauksessa pääsyyllinen ihmisoikeusrikkomuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti