keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kuningas Salomon suurteurastamo ja kolminaisuusoppi



Kuningas Salomon kerrotaan rakennuttaneen temppelin Jerusalemiin. Raksamiehen hommien lisäksi Salomo kunnostautui teurastajana:
4. Sitten kuningas ja koko kansa uhrasivat teurasuhrin Herran edessä.
5. Kuningas Salomo uhrasi teurasuhrina 22.000 nautaa ja 120.000 lammasta. Näin he, kuningas ja koko kansa, vihkivät Herran temppelin.
(1 Aik 7:4-5)

Jos teurastuksen tahti oli minuutti per eläin, niin hommaan kului yli kolme kuukautta. Tämä siis jatkuvalla tasaisella tahdilla yötä päivää, eikä sapattiakaan ehditty viettämään.

On siinä ollut mylvintää, kun sellaista joukkoa eläimiä on viety teurastettavaksi: verta, paskaa ja suolenpätkiä.
Aika montaa tonnia lihaa on uhrattu. Tässä yhteydessä tarina ei kerro syötiinkö lihat vai poltettiinko ne. Jos lihat poltettiin, siinä meni aikansa oloihin suhteutettuna ravinnoksi kelpaavaa lihaa täysin hukkaan. 

Jos yhdessä eläimessä oli kymmenen litraa verta, niin maahan valui yli miljoona litraa verta. Mikä viemäri vetää sellaisen määrän verta? 

Salomon rakennuttaman temppelin alue ei siis ollutkaan palvontapaikka vaan suurteurastamo.

Uskovat usein väittävät, että Uudessa Testamentissa tilanne muuttui: eläinuhreja ei enää tarvittu. Kristinuskon kannalta asia on ongelmallinen. Jumala muutti mieltään, vaikka Raamatun jumalan piti olla muuttumaton. Edes Jeesuksen oletettu toiminta, ei poista tätä ristiriitaa. Jeesus-hahmo aiheuttaa vain entistä suuremman ristiriidan. Jonkin sekavan ja irrationaalisin mekanismin kautta Jeesus-hahmo ja Jahve-hahmo ovat yhtä. Täten Salomon teurastamon tuotteet miellyttivät Jeesustakin. Niinpä Jeesuskin oli osallisena täysin tarpeettomiin eläinuhreihin.
Pyhä Henkikin olisi tämän mukaan osallisena teurastukseen. Kolmen konnan kopla yhteistuumin toimitti veristä agendaansa. Lopulta konnakopla vielä yhteistuumin naulasi yhden jäsenistään ristille ja taas päästiin mässäilemään verellä.

Lopulta tullaan johtopäätökseen, että kolminaisuusoppi on oppi teurastuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti