keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Raamatun jumala ja uskovat ovat kovia valehtelemaan



Uskovat ovat hyviä valehtelemaan. Valehtelu onkin uskovien bravuuri. Evankelioiminenkin perustuu pelkästään valehteluun: todentamattomia ja selvästi epätosia esitetään tosina.

Onko uskova valmis valehtelemaan pelastaakseen yhden sielun? Siltä vaikuttaa, koska mitään todennettavaa uskovilla ei ole esittää. Nämä valehtelevat uskovat esittävät myös sellaisen valeen, että heidän jumalansa tietää heidän tarkoittaneen hyvää valehdellessaan evankelioidessaan. Kummatkin ovat tässä tapauksessa rappiolla olevia – sekä jumala että uskova. Uskovaisuus Raamatun jumalaa ei ole parantanut yhdenkään ihmisen moraalia – päinvastoin – usko Raamatun jumalaa on tehnyt uskovista pelkästään valehtelevia paskiaisia. Lopulta he eivät erota missään asiassa valetta totuudesta. Heillä on myös selviä vaikeuksia erottaa faktat fiktiosta. 

Uskonnollisissa yhteisöissä valehtelua myös palkitaan. 

Raamatun jumala onkin kova heppu valehtelemaan. Raamatun jumala suorastaan yllyttää valehtelemaan Samuel ja Saulin tapauksessa. (1 Sam 16:2). Mooseksen kirjoissa Jahve puolestaan yllyttää monet ihmiset käyttämään epärehellisiä keinoja Mooses etunenässä. Lukekaa itse, siellä se on Raamatussa.

Aabrahamkin valehtelee sekä faaraolle että Abimelekkille (1. Moos 12:13-19 & 20:2). Jaakob ja Eesau jatkavat samalla linjalla ja taas kerran valehtelu palkitaan. Jaakobin vaimoista Lea valehtelee miehelleen. Kaikista Raamatun valeista kasvaa massiivinen valehteluun perustuva kokonaisuus. Täten kristinusko perustuu valeille. Ilmankos kristinusko on pystytty osoittamaan suuren luokan huijaukseksi ja kusetukseksi;  maailmassa on rehellisiäkin ihmisiä, joille uskovien valeet ovat juuri sitä mitä ne ovat – valeita.

Valehtelu on aina haitallista valehtelun kohteelle vaikka asiaa yritettäisiin perustella jonkin sortin jumalan valtuutuksella. Raamatun jumala on valehteleva sontaläjä ja samanlaisia ovat täydelliseen huttuun uskovat ihmiset. Raamatun jumala ei ansaitse jumalan titteliä, eikä uskovia voi pitää koskaan rehellisinä ihmisinä, elleivät he luovu epätosiin premisseihin perustuvasta uskostaan ja ryhdy puhumaan totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti