keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Raamattukritiikkiä 29.7.2015



2 Aik 24:1 – 25:28
Jooas tulee kuninkaaksi 7-vuotiaana. Myöhemmin tämä lapsikuningas hankkii kaksi vaimoa. Raamatullinen avioliitto on moniavioisuus. Jooas myös remontoi temppelin.
Temppelissä käy varkaita:
7. Jumalaton Atalja ja hänen poikansa ovat murtautuneet Jumalan temppeliin. He ovat käyttäneet baaleja varten kaikki Herran temppelin pyhät lahjat."
Ilman väkivaltaa ei selvitä tälläkään kertaa:
21. He tekivät salaliiton Sakarjaa vastaan ja kuninkaan käskystä kivittivät hänet kuoliaaksi Herran temppelin esipihalla. 22. Kuningas Jooas ei muistanut rakkautta, jota Sakarjan [iso]isä* Joojada oli hänelle osoittanut, vaan murhasi Joojadan [pojan]pojan*. Tämä sanoi kuollessaan: "Herra nähköön ja rangaiskoon."
Lisää väkivaltaa:
25. Heidän lähtiessään Jooasta ahdistamasta hän jäi hyvin sairaaksi. Silloin hänen palvelijansa tekivät salaliiton häntä vastaan pappi Joojadan pojan [pojan pojan] murhan tähden ja tappoivat hänet vuoteeseen,
Lopulta jälleen kerran soditaan. Väkivaltaista sakkia nuo aavikkobarbaarit:
11. Amasja rohkaisi mielensä, lähti ja vei väkensä Suolalaaksoon, jossa hän surmasi seiriläisiä 10.000 miestä. 12. Toiset 10.000 Juudan miehet ottivat elävinä vangeiksi. He veivät nämä kalliojyrkänteen laelle ja syöksivät heidät sieltä alas, niin että he kaikki ruhjoutuivat.
Myös siviiliväestöä tapetaan. Tämä täyttää sotarikoksen kriteerit:
He surmasivat asukkaista 3000 ja ottivat paljon saalista.

Room 12:1 – 21
Paavali jatkaa sekavaa höpinäänsä.

Snl 20:8 – 10
9. Kuka voi sanoa: "Olen puhdistanut sydämeni, olen puhdas synnistäni"?
Synti ei ole reaalimaailman ilmiö, joten jokainen on synnitön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti