keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Raamattukritiikkiä 22.7.2015



2 Aik 6:12 – 8:10
Myös Salomo jutustelee Jahven kanssa. Ovatko kaikki Raamatun henkilöt pähkähulluja? Monet ovat.
26. Jos taivas suljetaan, niin ettei tule sadetta, koska he ovat tehneet syntiä sinua vastaan, mutta he sitten rukoilevat kääntyneinä tähän paikkaan päin, ylistävät sinun nimeäsi ja kääntyvät synnistään, kun sinä nöyryytät heitä, 27. niin kuule taivaasta ja anna anteeksi palvelijaisi ja kansasi Israelin synti.
Kuivuus on synnin syytä, mutta niin ovat sateetkin. Varsin näppärää: kaikki on aina seurausta synnistä. Tosin mitään mekanismia ei esitetä, jolla synti voitaisiin todentaa. Vielä vähemmän pystytään esittämään mekanismi, jolla tämä ”synti” vaikuttaisi todentamattomaan taivasheppuun, joka puolestaan jonkin mekanismin kautta säätelisi tuiki tavallisia luonnonilmiöitä, jotka voidaan selittää tieteellisesti ilman oletetusta taivaallisesta taikahepusta.
Seuraavassa on taas veri lentänyt:
5. Kuningas Salomo uhrasi teurasuhrina 22.000 nautaa ja 120.000 lammasta. Näin he, kuningas ja koko kansa, vihkivät Herran temppelin.
Tuohon menee aikaa. 144000 tuhannen tappamiseen tarvitaan tasaisella minuutti per eläin tahdilla 2400h. Tämä taas merkitsee yli 100 vuorikautta, reilut 3 kuukautta. Kaikki tämä 24h vuorokaudessa. Verenhajusta pitävä Jahve on varmasti ollut mielissään.

Room 7:14 – 8:8
Paavalin jatkaa anti-humanismiaan. Paavali on saanut 2000 vuodessa aikaan paljon enemmän pahaa kuin kaikki maailman diktaattorit yhteensä. Relevantein tulkinta Paavalin höpinöistä on se, että heppu poti omaa hulluuttaan projisoimalla epäonnistumisensa itsensä ulkopuolelle. Paavalin sanoma on läpimätä.

Snl 19:24 – 25
25. Lyö pilkkaajaa, niin yksinkertainen saa mieltä, ja jos ymmärtävää nuhdellaan, hän ottaa sen opikseen.
Näin oikeutetaan väkivaltaa Jahvea kritisoivia ihmisiä kohtaan. Suorastaan vastenmielistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti