tiistai 7. maaliskuuta 2017

Vittumaisten fundamentalistien marttyyrisyndrooma



Vittumaisten fundamentalististen uskovien marttyyrisyndrooma saa yhä vainoharhaisempia piirteitä.

Eilen Uuden Suomen Puheenvuorossa Kari Viholainen julkaisi vastineen Päivi Räsäsen muutamaa päivää aikaisemmin julkaistuun blogiin. Viholaisen oli otsikoinut kirjoituksensa: Päivi Räsänen ei tiedä mistä puhuu. Viholainen oli nyt kuitenkin aivan oikeassa. Kirjoituksen kommenteissa fundamentalistit saivat todella kylmää kyytiä.

Sitten tunnettu Uuden Suomen palstoilla ahkerasti kommentoiva änkyrä, Petteri Pietikäinen, heitti päälleen marttyyrin viitan sanomalla: Pitääkö tässä alkaa odottamaan eutanasiaa laajempaa "lopullista ratkaisua"...? Kun uskovaiset ei ymmärrä olla hiljaa.

Ihan vapaasti uskovaiset saavat sanoa sanomisensa. Se, että niillä sanomisilla ei ole mitään relevanssia, ei ole vainoa. Typeryyksiä tulee sanoa typeryyksiksi ja typeryyksiä laukovaa ihmistä typerykseksi. Millään jumalalla – ei edes sillä Pietikäisen mielikuvitusystävällä – ole mitään virkaa kun puhutaan eutanasiaa koskevasta lainsäädännöstä. Jumalat ovat olemassa siinä missä kulmikkaat ympyrät, yksisarviset ja muut Meinongin viidakon oliot.

Samaa marttyyrisyndroomaa löytyi eilen myös Suomi24:n luterilaisuus-palstalta. Ahkerasti sillä foorumilla kirjoittava nimimerkki, ArtoTTT, aloitti keskusteluketjun otsikolla: Edellytykset uskovien vainojen aloittamiselle. Tuossa ketjun avauksessa oli kaikki paranoian elementit. Hassuja höpöttäjiä nämä äärilaidan änkyrät!

Kannattaa käydä lukemassa tuo harhainen ArtoTTT:n avaus Suomi24:sta. ArtoTTT:tä kyrsiii se, että vainot eivät koske niitä, jotka Arton mukaan ovat luterilaisia ”nimikristittyjä”.

Artonkin kirjoituksista jää se vaikutelma, että änkyrät oikein toivovat vainojen alkamista. Kaiketi he olettavat, että tämä heidän jeesusheppunsa tulee silloin takaisin maanpäälle halki ilmojen ratsastaen hevosella. Tuollainen skenaario on jo pelkkänä ajatuksena koominen, mutta sellainen näkemys Artolle ja hänen aatetovereilleen suotakoon. Tuollaistahan tuo aavikkobarbaarien opaskirja, Raamattu, propagoi, joten kaikki jotka ovat lukeneet Raamattunsa ajatuksella, kyllä huomaavat minkälaista ala-arvoista sontaa tuo kirjoituskokoelma sisältää.

Kai sekin Artoa ja kumppaneita kyrsii, että heidän primitiivisyydelleen naureskellaan ja ihan aiheesta. Silti he saavat noudattaa vakaumustaan, mutta heillä ei ole ainuttakaan perustetta odottaa muiden suhtautuvan tuohon yhteiskunnan kannalta haitalliseen vakaumukseen millään tavoin kunnioittavasti.

Näiden ”artojen” suosikkiväite on: Kristityt ovat maailman vainotuin väestöryhmä. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa vaan vainotuimpia ovat ateistit ja uskonnottomat. Kaikenlainen paskanpuhuminen ja asemansa dramatisointi onkin noille änkyröille niin tyypillistä, että jo heidän patologinen epärehellisyytensä synnyttää jyrkkää vastarinta ja sillä ei taas ole mitään tekemistä vainon kanssa.

ArtoTTT:n harhaista juttua voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti