torstai 2. maaliskuuta 2017

Ikäviä ihmisiä nuo fundamentalistit



Eilen oli merkittävä päivä Suomessa: ei pelkästään sen takia, että suomalainen voitti pitkästä aikaa hiihdon MM-kilpailuissa vaan sen takia, että tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan.

Eri blogialustoilla ja keskustelupalstoilla oli eilen oikeastaan kaksi puheenaihetta – hiihto ja tasa-arvoinen avioliittolaki. Tuon lain vastustajat profiloituivat eilisenkin perusteella ikäviksi ihmisiksi, suorastaan vittumaisiksi mulkuiksi.

Lopulta tuo paskasakki uhriutui ja puki marttyyrin viitan päälleen. Sekä ei ole uusi ilmiö: tätä samaa metodia ovat fundamentalisti-änkyrät noudattaneet ties kuinka kauan. Toki he saavat uskoa vaikka kuinka idioottimaisiin juttuihin, mutta vaatimalla muita pitämään noita idioottimaisia uskomuksia tosina, he paljastavat vain oman vittumaisuutensa.

Ikävinä ihmisinä änkyräuskovaiset valittavat siitä, että Suomessa ei voi enää elää uskoa todeksi. Mitä vittua he oikein tarkoittavat, ei taida olla selvää edes änkyröille itselleen? Mikään ei kuitenkaan estä heitä elämästä vaikka kuinka taantumuksellisesti, mutta heti kun he alkavat vaatia ympäristöltään sitä, että heidän uskoonsa tulisi suhtautua kunnioittavasti tai ylipäätään edes ymmärtävästi, niin juuri sillä hetkellä he ajautuvat ihmiskunnan marginaaliin vittumaisiksi paskakasoiksi.

Änkyröiden pelkona näyttäisi olevan, että heitä ryhdytään kohtelemaan samalla tavoin kuin he ovat kohdelleet muita vuosisatojen ja - tuhansien ajan. He ovat sortaneet ja syrjineet muita, vaatineet itselleen etuoikeuksia vielä onnistuenkin vaatimuksissaan. He ovat tehneet itsestään niin vastenmielisiä ja vihattuja, että heidän pelkonsa on jopa rationaalinen. Minulta ei vain heru ainuttakaan sympatiapistettä änkyröille.

On oikein ilahduttavaa, jos änkyröiden väite siitä, että olemme siirtyneet jälkikristilliseen aikaan, pitää paikkansa. Aivan liian kauan he ovat saaneet häärätä kukkona tunkiolla. Tunkiohan koko kristinusko on.

Tietenkin hegemonia-aseman menettäminen vituttaa änkyröitä. Heille voikin suositella reality check-prinsiipin omaksumista. Jos he eivät halua luopua kaikin puolin epätodesta ja haitallisesta uskostaan, niin menkööt kaappiin, jonne he ajoivat turhan kauan kaikki toisinajattelijat. Minulta ei löydy armoa ja anteeksiantoa niin ikäville ihmisille kuin änkyrät ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti