tiistai 28. maaliskuuta 2017

MV-lehdestä uskonnollinen julkaisu



Viime talvena kun verkkojulkaisu, joka oli nimetty Oikeaksi mediaksi, aloitti, arvelin myös mvlehdenkin profiloituvan uskonnollisempaan suuntaan. Oikean median taustavaikuttajina toimivat uskonnollisen oikeiston herätyskristillisiä hahmoja viiden tähden kusipää J-P Rahkosesta alkaen. Koska  mvlehden ja Oikean median lukijakunta taitaa olla aika pitkälti samaa porukkaa, niin tästä tietenkin seurasi se, että mvlehtikin alkoi julkaista uskontoihin liittyvää materiaalia.

Asia ei ole lainkaan yllättävää, koska mvlehdenkin ”toimituksesta” löytyy oma änkyrä – Juha ”Mulkku” Molari. mvlehden uskonnolliset jutut kostuvat paljolti Suomen ev.lut. kirkon kritiikistä, koska eräät piispat ja papit ovat osoittaneet ymmärrystä ”paperittomia” kohtaan. Tämähän ei tietenkään sovi kristofasistisille lukijoille: aivan sama seuraako mvlehteä, Oikea Mediaa vai kumpaakin, aina pitää löytää vihattava ryhmä oman porukan ulkopuolelta.

On oikein hassua, että fasistiset julkaisut hakevat juttujensa legitimointia vetoamalla kristinuskoon ja vielä sen äärimmäisimpään muotoon. Samoilla argumenteilla, joilla he pyrkivät upottamaan islamin, uppoaa myös kristinusko. Kummatkin ovat hölmöjä konstruktioita, joilla vain pyritään hallitsemaan massoja.

Vielä ei ole ollut havaittavissa rankkaa nokittelua mvlehden ja Oikea median välillä, mutta eiköhän sellaistakin pikapuoliin nähdä. Molempien julkaisujen kristofasismikin saa takuulla oman ”puhdasoppisuutta” kannattavan joukon, mitä puhdasoppisuudella sitten kristofasismin yhteydessä ikinä tarkoitetaankin.

Mitä enemmän nuo em. julkaisut käsittelevät uskontoja sivuavia aiheita, sitä nopeammin Suomikin sekularisoituu ja se on pelkästään positiivinen seikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti