tiistai 21. maaliskuuta 2017

Matrix-taivas



Helvetistä on tehty helvetin monta elokuvaa; taivaastakin kai muutama. Nyt kun käytössä on toimivia virtuaalitodellisuuksia, niin änkyrät voisivat tehdä jonkin sovelluksen taivaasta. Vielä parempaa: kukin kuppikunta tekee oman versionsa taivaasta.

Sitten datalasit silmille, datakypärä päähän ja mitä niitä muita vehkeitä nyt sitten onkaan. Lopulta matkaaja astuu sisään taivaaseen.

Aika monen kuppikunnan visioissa on loputon Jumalan ylistäminen taivaassa. Sitä voisi kokeilla vaikka vuorokauden ajan. Sitten voisi miettiä onko sellainen puuha mitenkään järkevää tarpeellista.

Toiset kuppikunnat väittävät taivaan rakennusmateriaalien olevan kultaa ja jalokiviä. Kulta nyt vain on huono rakennusmateriaali. Virtuaalitodellisuudessa voisi ihailla sortuvia rakennuksia ja romahtavia siltoja.

Jotkut kuppikunnat väittävät sikiöiden pääsevän taivaaseen. Virtuaalitodellisuuden taivaassa asukkaat olisivatkin enimmäkseen sikiöitä. Kuinka houkutteleva on sellainen paikka, jossa on miljardeja sikiöitä? Eiköhän sekin selviä kunhan sovellukseen ohjelmoidaan asianmukaiset koodit.

Voihan noita ”taivaan iloja” miettiä itse kukin. Sitten vaan nörtit koodaamaan ja hups; meillä on virtuaalinen taivas ja parhaimmillaan tuhansia eri versioita siitä.

Sellaisessa ympäristössä voisi kysyä Jumalalta, miksi hän on Raamatun mukaan täysi mulkku?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti