maanantai 27. maaliskuuta 2017

Seurakunnalle poliisijoukot täysin valtuuksin



omat poliisijoukot, joilla olisi samat oikeudet kuin Alabaman osavaltion poliisilla.

Birminghamin kaupungin lähellä toimiva Briarwood Presbyterian Church on saamassa osavaltion parlamentin lakiesityksen mukaan omat poliisijoukot. Perusteena tälle poikkeukselliselle menettelylle on Yhdysvalloissa tapahtuneet ampumavälikohtaukset kirkoissa ja niiden liepeillä.

Briarwoodin seurakunta ylläpitää myös koulua ja kouluissakin on viime vuosikymmeninä sattunut useampi ampumavälikohtaus.

Kyseessä ei ole mikään turvamiesten palkkaaminen vaan ”uskonnollisella” poliisilla olisi oikeus mm. sakottaa ja pidättää ihmisiä. Ko. poliisijoukolla olisi myös samat aseenkäyttöoikeudet kuin Alabaman osavaltion poliisilla.

Yhdysvaltain perustuslain nojalla tällainen uskonnollinen poliisi on aika kyseenalainen: perustuslaki määrittelee jyrkän valtion ja uskonnon eron. Uskonnolliselle yhteisölle eivät kuulu ne oikeudet, jotka ovat johdettavissa tuosta erosta. Jos laki tosiaan tulee voimaan, kuten näyttää, niin asia etenee aika varmasti Korkeimpaan oikeuteen.

Tuosta yllä kuvatusta poliisista voi tehdä aika villejä tulevaisuusvisioita: poliisi sakottaa laiskoja jumalanpalveluksissa kävijöitä, ateismista saa sakot. Jokainen voi keksiä lisää vaikka mitä skenaarioita.

Asiasta uutisoi mm. Huffington Post.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti