perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kansanedustaja Heinosen Guantanamo Bay Suomeen



Eilen mm. Uuden Suomen Puheenvuorossa Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esitti häiriintynyttä settiä ja shittiä ulkomaalaislain muutostarpeesta.

Pekka Siikala bloggasi eilen Heinosen ehdotuksesta samaisessa Uuden Suomen Puheenvuorossa. Siikala sanoi esim. seuraavaa:

Kansanedustaja Timo Heinonen haluaa Suomeen oman Guantanamo Bayn, vankilan jossa ihmistä voidaan pitää ikuisesti ilman syytettä ja tuomiota. Tällainen ajatus on ristiriidassa suunnilleen kaiken mahdollisen kanssa niin Suomessa kuin kaikissa muissakin sivistysmaissa.

Murhaaja-raiskaaja pääsee vapaaksi, koska laki niin sanoo. Hän on tuomionsa kärsinyt ja harvinaisen pitkän sellaisen. Hänet on tuomittu maasta karkotettavaksi, mutta karkotus ei ole onnistunut. Niinpä Heinonen tekee täysin älyttömän ehdotuksen vaatimalla ulkomaalaislakiin muutosta, jonka avulla karkotettu voitaisiin pitää ikuisesti eristettynä, siis vangittuna.

Moinen ei sovi oikeusvaltion perusperiaatteisiin lainkaan. Ehdotus on amerikkalaisempi kuin surullisen kuuluisa Guantanamo Bay, jonka Obama lupasi ensi töikseen lakkautta kahdeksan vuotta sitten, mutta joka on yhä olemassa ja jossa yhä on vankeja, joita ei ole koskaan syytetty eikä tuomittu mistään.

Heinosen linjaus on aivan linjassa mm. kristofasistien näkemyksen kanssa. Heinonen leimaa sekä itsensä että puolueensa instanssiksi, joka ei välitä ihmisoikeuksista ja oikeusperiaatteista. Persuilta ja krisuilta olisi tuollaista voinut odottaa, mutta näyttää nämä Kokoomuksenkin heput osaavan riman alittamisen.

Heinonen olisi rationaalisena ihmisenä selvittänyt, miksi karkotus ei tuon yhden henkilön osalta ole onnistunut ja tehnyt asiasta tarvittavan johtopäätökset ja ryhtynyt toimiin tuon henkilön karkottamiseksi. Mutta sitten pitää vaatia Guantanamo Bayn kaltaista leiriä Suomeen. Onko tuo Heinonenkin menettänyt kaiken realiteetteja koskevan ymmäryksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti