keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Puolimatkan puppugeneraattorin sanamagia



Änkyröille on helkkarin kova paikka, kun heidän juttunsa osoitetaan aina paskapuheeksi. Erityisen huono häviäjä on uudestisyntynyt professori Tapio Puolimatka. Heppu saa oikeastaan aivan aiheetonta huomiota, vaikka jutut ovatkin puppugeneraattorin tuotoksi; tai ehkä juuri siksi.

Herättyään talvihorroksestaan Tapsa on polkaissut maailmalle peräti kaksi blogia: toinen julkaistiin Seurakuntalaisessa ja toinen Uudessa Suomessa. Uuden Suomen blogi lensi kyllä pikaisesti bittiavaruuteen. Tuo blogi on kuitenkin luettavissa mm. Tapsan kotisivuilla ja onhan se tallennettu muutamalle keskustelupalstallekin.

Tapsa houri korkeakulttuurista otsikolla: Opetushallitus murentaa korkeakulttuurin perustaa. Tapsaa kyrsii erityisesti se, että lapset ja nuoret saavat seksuaalisuudesta ajantasaista tietoa sen sijaan opetus koostuisi Tapsan niin hellimistä uskonnollisen oikeiston dogmeista. Mitä taantumuksellisempaa opetus on, sitä paremmin se täyttää Tapsan korkeakulttuurin kriteerit.

Tapsan päättömistä väitteistä seuraava on vain yksi esimerkki:
Ainoastaan äiti-isä-lapsi -kolmoissidokseen perustuva perhemalli tekee lapselle mahdolliseksi luoda identiteettinsä läheisessä suhteessa omaan biologiseen alkuperäänsä. Tämän identiteetti- ja suhdeoikeuden kunnioittaminen on osa lapsen kunnioittamista itseisarvoisena olentona, päämääränä itsessään.

Tuollainen väite vaatisi tuekseen jotain verifioitua validia ja relevanttia tietoa. Tuollaisenaan väite ei tarkoita mitään eikä sitä voi pitää muuna kuin Puolimatkan ja hänen aatetoveriensa sanamagiana. Tuollaiseen jargoniin nämä kristityt ”oppineet” joutuvat turvautumaan joka ainut kerta, koska millään muulla tavoin he eivät saa lainkaan ääntään kuuluviin.

Oikeastaan on aika surullista, että Tapsan ja monen muun uskovan ”tiedemiehen” jutut uppoavat kovin helposti lukijoihin. Mikä tahansa käy kun allekirjoituksena on Puolimatka tai Ahvio. Tapsa ja Juha pääsevät aina kovin helpolla, mutta sitten on tietenkin joukko kriitikoita, jotka debunkkaavat noiden hörhöjen hörhöilyt. Siitä taas seuraa uhriutuminen ja siinä puuhassa Puolimatka onkin kehittynyt erittäin taitavaksi.

Kun on seurannut Puolimatkan kirjoittelua ja julkisia esiintymisiä pitkältä ajalta, niin aika ankealta vaikuttaa Tapsan elämä. Saattaahan se vituttaa, että koko aikuisikä on mennyt ajaessa selvästi epätosia ja haitallisia asioita kategorisiksi imperatiiveiksi. Nyt kun elämä painuu iltahämärän puolelle, niin vitutuskäyrä nousee lähes pystysuorasti ylöspäin. Omapa oli Tapsan asia; toisinkin olisi voinut elää, niin ei tarvitsisi olla niin katkera kaikesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti