perjantai 17. maaliskuuta 2017

Mahtavaa, Puolimatka heräsi talvihorroksesta!



Mahtavaa, Puolimatka on herännyt talvihorroksestaan! Minusta on aina ilahduttavaa lukea uudestisyntyneen professorin tuotoksia: joka ainut kerta Puolimatka onnistuu aiheuttamaan ilmiön, joka tunnetaan nimellä ”weapons-grade-face-palm”.

Kun suomalaisen uskonnollisen oikeiston intelligentsian näkyvimpien hahmojen, Puolimatkan ja Ahvion, juttujen taso on sitä mitä on, niin kovin korkeaa käsitystä se ei suo suomalaisen uskonnollisen älymystön kognitiivisesta kapasiteetista.

Toisessa ketjussa käsiteltiin Ahvion retoristen keinojen marxilaista alkuperää. Kaikki mitä siellä sanottiin Ahviosta, pätee myös Puolimatkaan. Nyt vain pitäisi selvittää, kumman kognitiivinen dissonanssi on kattavampi? Kumpi on häijympi, oikeastaan vittumaisempi, ihminen? Pitkäkestoinen kognitiivinen dissonanssi ei voi olla terveellistä. Siihen on tietenkin ratkaisuna todellisuuden totaalinen kieltäminen kategorisesti ja kaikki mikä ikinä tukee denialismia kelpaa position verifikaatioksi; olipa tuo verifikaatio aiheen kannalta relevantti tai ei.

Gramscin hegemoniaa käsittelevä analyysi pätee myös näihin Puolimatkan tuotoksiin. Se että tietty kuppikunta, tässä tapauksessa Puolimatkan ja Ahvion edustama amerikkalaisperäinen kristofasistinen versio kristinuskosta, on menettänyt hegemonia-asemansa, tekee heidät vihaisiksi. He eivät nyt millään pääse sanelemaan ”oikeata oppiaan” ja kai se vituttaa niin, ettei veri tahdo kiertää.

Tämä suomalaisen uskonnollisen älymystön kauhukaksikko näyttää aina vetoavan anglo-amerikkalaisiin lähteisiin. No eipä tuota kristinuskon muotoa ole juuri muualla yritetty puolustaa ja ne apologiat ovat käyty läpi aika nopeasti. Johtopäätös: niillä ei ole lainkaan reaalimaailman relevanssia, vaikka kauhukaksikko kuinka vakuuttaa lähteidensä olevan uskottavia.

Puolimatkan tuossa Seurakuntalaisen blogissa käyttämistä lähteistä Chesterton oli dekkarikirjailija, runoilija ja muuta sellaista. Kuby oli kyllä ihan oikea sosiologi, mutta kääntynyt katolisuuteen. Mikä saa noissa käännynnäisissä aikaan sen, että aivot heitetään narikkaan? Kuby on sentään Heisenbergin sukulainen ja kai Kubylle tuli tutuksi Heisenbergin epätarkkuusperiaate; sen verran hämärää juttua Kuby itse heittää. Rob Palkovits on hänkin ihan oikea professori, jonka erikoisalaa näyttää olevan isien ja lasten suhteet. Siitä aiheesta saa takuulla kiinnostavaa tutkimusta aikaiseksi. Mutta Palkovits uppoaa siihen, että hän on Barn Vineyard Churchissä ja se kuppikunta on todella hörhöä sakkia. Toisessa yhteydessä olen sanonut, että usko lähes aina diskvalifioi melkein kenet tahansa melkein mistä tahansa ja näin on myös Palkovitsinkin tapauksessa. Käyttäähän Puolimatka lähteenään myös omia sepustuksiaan, joten lähteet ovat pelkkiä mielipiteitä vailla tieteellistä kredibiliteettiä, vaikka Puolimatka mielellään esittää stoorit ”tieteellisinä”.

Johtopäätökseni on: Puolimatkakin aliarvioi lukijansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti