perjantai 10. maaliskuuta 2017

Useimmat uskovat kelvottomia vanhemmiksi, lapset tarvitsevat suojelua



Tällä viikolla julkaistiin Aila Ruohon kirja Pyhät, pahat ja pelokkaat. On se jo tiedetty pitkään, että uskovien perheiden lapset ovat kaltoin kohdeltuja. Uskonnon nimissä heille puhutaan niin paljon paskaa, että sellainen romuttaa kenen tahansa terveyden. Psyykkisen häiriöiden lisäksi näitä lapsia kuritetaan ruumiillisesti, koska sellainen on oikein raamatullista.

Lastensuojelu katsoo uskovien perheiden toimintaa valitettavasti läpi sormien. Sellainen on paheksuttavaa, koska uskonto ei ole erityisasemassa. Suurimmat väärinkäytökset löytyvät aina uskovien joukoista. Uskovat vanhemmat ovat lähes aina kelvottomia tapauksia vanhemmiksi.

Asiaan on kiinnittänyt huomiota myös lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Tästä änkyrät ovat vetäneet herneen nenäänsä. Kuvaavaa on Suomi24:n uskontoaiheisille palstoille kirjoittava nimimerkki ArtoTTT:n näkemys:

Esim. nyt lapsiasiainvaltuutettu on esittänyt puuttumista/tiukempaa valvontaa herätysliikkeiden lasten kohdalle ja ateisti/humanismi porukan tuki oli ehdoton, samalla perusteella lähes mikä tahanasa toimenpide menee läpi yhteiskunnassa jossa uskovaiset on saatu leimattua, vaikka uskovaisten lasten laajamittainen huostaanotto. Yksittäisten vallitseviin käsitteisiin taipumattomien uskovaisperheiden lasten huostaanotto menisi läpi heittämällä ”humanistien” vielä taputtaessa, perusteeksi riittäisi vaikkapa lainvastainen lapsille haitallisen, esim sukupuolen moninaisuuden vastaisen kotiopetuksen antaminen lapsille.

Kaiken tähänastisen kokemuksen perusteella uskovat ovat pääsääntöisesti kelvottomia ihmisiä vanhemmiksi. Täten on myös perusteltua, että sellaisissa perheissä elävät lapset tarvitsevat erityistä suojelua uskonnon haitoilta; juuri niiltä joita Aila Ruoho kuvaa kirjassaan.

Lapsella on oikeus vapauteen uskonnoista. Vanhemmilla ei sen sijaan ole oikeutta kasvattaa lapsiaan minkään uskonnon oppien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti