keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Raamattukritiikkiä 9.12.2015



Jooel 1:1 – 4:21
Taas yksi harhainen heppu kuuluu jumalansa ääniä. Ovatko nämä kaikki ”profeetat” täysiä sekopäitä? Siltä vaikuttaa.
Samanlainen ankeuttaja on tämäkin profeetta kuin edeltäjänsäkin: kaikki on aina päin persettä ja Jahvella kyrpä otsassa. Tässäkin jaksossa on jälleen kerran väkivallan uhka läsnä: väkivalta synnyttää vastarintaa, joten ihan turhaan Jahve on aina totaalisen vittuuntunut: jos Jahve ei olisi niin väkivaltainen sadisti, niin ehkä sellaiseen voisi suhtautua muutenkin kuin väkivaltaisesti. Liian kauan tällaisen väkivaltaisen mielikuvitusolennon oletetut jutut on otettu todesta: on aika luopua uskon edellyttämästä taikauskosta. Väkivaltaista taivaallista tyrannia ei oikeasti ole olemassa. Tämän perusteella luvun neljä kansajoen tuomiot ovat kirjoittajan maagista toiveajattelua. Taivaalliset pyssysankarit ovat fiktiivisiä hahmoja, vaikka jotkut pitävät niitä todellisina.

Ilm 1:1 – 20
Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle näyttääkseen palvelijoilleen, mitä pian on tapahtuva. Hän antoi sen tiedoksi palvelijalleen Johannekselle lähettämänsä enkelin välityksellä.
Mitä sieniä tämä oletettu Johannes oikein veteli? Niin ja tämä Johanneksen ilmestys on kirjoitettu tarinan mukaan Patmoksen saarella: siitä tulee mieleen yksi suomalainen lähetyssäätiö, jonka pääjehu on jo vuosikymmenten ajan sekoillut omien näkyjensä kanssa.

Snl 29:18
18. Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi. Onnellinen on lakia noudattava.
Mikä vitun ilmoitus? Lehdessä on ilmoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti