lauantai 5. joulukuuta 2015

Raamattukritiikkiä 5.12.2015



Hoos 1:1 – 3:15
Hooseakin juttelee mielikuvitusystävänsä kanssa. On nämä ”profeetat” seinähullua sakkia: jokainen kuulee ääni ja näkee näkyjä.
Hooseakin osoittautuu ankeuden apostoliksi. Ei Jahvella eikä näillä profeetoilla ole ikinä mitään hyvää sanottavaa. Kaikki on pelkää ankeutta ja surkeutta. Ei maailma edes Vanhan Testamentin aikaan ollut niin ankea kuin Raamattu antaa ymmärtää. Kaikenlainen ankeus on näille Raamatun hepuille suoranainen hyve: mitä ankeampaa kaikilla on, sitä enemmän profeetta saa ”taivaspisteitä”.
Enimmäkseen Raamatun tekstit ovatkin paikallisen heimojumalan ja paikallisten höppänöiden välistä jutustelua.

1 Joh 5:1 – 21
Heti kättelyssä lyödään pöytään epärehellinen ja selvästi epätosi argumentti: 1. Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt. Jokainen, joka rakastaa Häntä, joka on synnyttänyt, rakastaa myös Hänestä syntynyttä.
Se minkä tuota em. jaetta totena pitävät hyväksyvät ilman evidenssiä, minä hylkään ilman evidenssiä. Miksi muuten pitäisi rakastaa heppua, jonka koko sanoma sisältää aina väkivallan elementin? Masokismi ei voi olla pitkän päälle ihmiselle hyväksi.
9. Jos hyväksymme ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus paljon painavampi. Tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastaan.
Mitä minä juuri sanoin selvästi epätosien väitteiden esittämisestä?
19. Me tiedämme olevamme Jumalasta, ja koko maailma on sen Pahan vallassa.
Jakeen kirjoittaja keksii hassun salaliittoteorian nähden mörköjä kaikkialla.

Snl 29:5 – 8
8. Pilkkaajat villitsevät kaupungin, mutta viisaat hillitsevät vihan.
Kolme Abrahamista polveutuvaa uskontoa ovat epäonnistuneet vihanhallinnassa perusteellisesti. Usko, uskovat ja uskonnot ovat aiheuttaneet ihmiskunnalle niin paljon haittaa, että näistä primitiivisistä käyttäytymismuodoista olisi aika jo päästä eroon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti