sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Juha Ahvio - ankeuden asianajajan toinen prinsiippi



Juhan Ahvion Itsenäisyyspäivänä julkaiseman blogin toinen yleisen ankeuden ja ankeuttamisen prinsiippi on kokonaisuudessaan:
”Toiseksi. Yksilö voi paljon. Ja vapaat yksilöt voivat yhdessä perhekunnittain vielä enemmän. Jokainen meistä voi vaikuttaa isänmaallisesti ja raamatullisen kristillisen uskon vahvistumisen puolesta omasta välittömästä elämänpiiristämme alkaen. Tällainen ruohonjuuritasolta ja arkielämän eri käänteistä alkava persoonallinen ja yksilöllinen vaikuttaminen kanssaihmisiimme on oleellisen perustavaa. Pidetään suomalaiset avioliitot ja perheet kunnossa ja välitetään vapaaehtoisesti lähimmäisestä sekä autetaan aidosti tarpeessa olevia.”

Todellakin yksilö voi paljon: esimerkiksi perusteettomasta uskostaan todentamattomiin henkiolentoihin. 

Parasta isänmaallisuutta on kun raamatullisesta taikauskosta luovutaan ja pitäydytään faktoissa. Tuo Ahvion havittelema vaikuttaminen kaiketi tarkoittaa evankelioimista: yritystä saada muut uskomaan omiin harhoihinsa. Ehkä Ahviolle ei ole tullut mieleen, että se tie on käyty loppuun. Uskosta on tullut juuri evankelioimisen ansiosta niin vastenmielistä, että suuri osa ihmisistä suhtautuu siihen kielteiseksi. Lisäksi ihmiset ovat niin valistuneita ja sivistyneitä, että pitävät epätosien väitteiden esittämistä totena moukkamaisena. Jotkut sanovat evankelioimista suoraan valehteluksi, koska sitä se juuri on.

Ahvio se vaan jaksaa kiihkoilla jonkin hypoteettisen perhekäsityksen puolesta. Perhe- ja avioliittokäsitykset ovat historian kuluessa muuttuneet niin moneen kertaan milloin mihinkin suuntaan, että historiallisesti ideaaliperhettä ei ole koskaan ollut olemassa. Ahviolle ei ilmeisesti mene jakeluun se, ettei avioliitto ja perhe ole ekvivalentteja. Tai ehkä menee jakeluun, mutta Ahvio ei mitenkään voi suoda jollekin muulle sitä, mitä hän ei voi suoda itselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti