perjantai 25. joulukuuta 2015

Jumalalla on aina pahat mielessä



14. Sillä näin sanoo Herra Sebaot: Minulla oli mielessä tehdä teille pahaa, kun teidän isänne vihoittivat minut, sanoo Herra Sebaot, enkä minä sitä katunut.

Noin sanottiin jakeessa Sakarja 8:14. Kun lukee koko Raamatun kannesta kanteen, niin ei ole lainkaan vaikeaa huomata, että Raamatun jumalalla on aina pahat mielessä. Raamatussa ei ole montaakaan sivua niin ettei Jahve suunnittelisi ja toteuttaisi näyttäviä konnuuksia ihmiskuntaa vastaan.

Raamatun teema voidaan tiivistää seuraavasti: tarinan mukaan kaikkivaltiaaksi väitetty Jumala tyri ihan kaiken ja täysin vastuuttomana vieritti syyn ihmisille.

Raamattu kuuluu lukea näin: Jumala tyri luomisen ja tuota taivasheppua vitutti se, että ihminen oli fiksumpi kuin hän ja hänenhän piti olla kaikkitietävä. Pelkkää pahuuttaan tuo taivasheppu asetti yhden perheen seilaamaan veneretkellä hukuttaen kaikki muut. Jälleen kerran ihminen osoitti olevansa fiksumpi kuin Jumala ja tällä kertaa Jahve taas kerran pelkkää pahuuttaan pani yhden hepun harrastamaan ristiriipuntaa Jerusalemissa. Sekin meni ihan vituksi. Ihmiset sanoivat: Fuck you! Tämän jälkeen Jahve vetäytyi taivaaseensa punomaan uusia juonia. Niitä odotellessa…

Raamattu voidaan lukea myös persoonallisen jumalan persoonallisena sairaskertomuksena. Mikään pahuus ei ole Jumalalle vierasta. Mikään pahuus ei ole Jumalalle tarpeeksi.

Raamatun paha jumala pani toimeen ja valtuuttaa näyttäviä joukkotuhoja, mutta nekään eivät olleet riittäviä. Aina Jumalan piti suunnitella uusia joukkotuhoja. Kaikki ihmiskunnan sadistisimmatkaan tyrannit eivät yhteensäkään pääse lähelle Jahve loputtomalta tuntuvaa pahuutta.

Jahve pelaa kaksilla korteilla. Hän väittää ”rakastavansa” ihmisiä, mutta on psykopaattisena sadistina valmis aina uudelleen pöyristyttäviin tekoihin heti kun tuntee itsensä uhatuksi.

Lopulta ihmiset ainakin länsimaissa kyllästyivät Jumalan tolkuttomaan pahuuteen ja hautasivat tuon jumalan muiden kuolleiden jumalten kanssa kaatopaikalle. Siitä lähtien ihmiskunnalla on mennyt oikein hyvin.

Vielä on hengissä muutama jumala, mutta eiköhän niistäkin päästä eroon. Lukekaa se Raamattunne, niin pääsette tutustumaan yhden jumalhahmon pahuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti