torstai 3. joulukuuta 2015

Raamattukritiikkiä 3.12.2015



Dan 11:2 – 35
Näillä Danielin ennustuksilla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa: 2. Nyt minä ilmoitan sinulle totuuden. Ilmeisesti Raamatusta uskovat ovat omaksuneet käsitteen totuus epärehellisen käyttötavan.
Taas uhkaillaan väkivallalla ja ties millä vittumaisuuksilla. Profeetat eivät ole taitavampia kuin ennustajaeukot. Profeetat ovat vain vittumaisempia.

1 Joh 3:4 – 24
Joutavaa jutustelua synnistä. On moraalittomia ja pahoja tekoja, eikä asiaan liity mitään sen kummempaa. Toisaalta Raamatussa esiintyvä Jumala on se kaikista moraalittomin olio: Jumala rikkoo jokaista itse asettamaansa sääntöä. Raamatun jumala joko selvästi vittuilee ihmisille tai on seinähullu. Todennäköisesti Raamatun jumalasta kirjoittaneet ihmiset olivat seivähulluja
Jakeet 11 -18 kertovat uskovien keskinäisestä rakkaudesta, mutta mikä tahansa uskovaisten kuppikunta onnistuu ennen pitkää saamaan aikaiseksi riidan: muunlaisesta käyttäytymisestä ei ole näyttöä.
Sitten taas käsitettä totuus käytetään mielivaltaisesti. On se kumma juttu, kun uskovat vieläkin kehtaavat väittää selvästi epätosia väitteitä tosia. Kun tämä asia osoitetaan uskoville alkaa kiemurtelu: silloin puhutaan mielellään Jumalan totuudesta, mutta totuuskäsitteen oikea käyttö koskee myös Jumalaa, joten Jumalakin on läpeensä mätä paskiainen, joka ei yksinkertaisesti pysty esittämään mitään totuudellista.

Snl 29:1
Kuritusta saanut mies, joka pysyy niskurina, rusennetaan äkisti, eikä apua ole.
Taas kerran väkivalta oikeutetaan kurituksen nimissä. Vittumaisen vastenmielisiä nuo Raamatun väkivaltaisuudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti