keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Raamattukritiikkiä 2.12.2015



Dan 9:1 – 11:1
En olisi lainkaan vakuuttunut muusta kuin Danielin mielipuolisuudesta: 3. Minä käänsin kasvoni Herran Jumalan puoleen hartaassa rukouksessa ja anomisessa, paastossa, säkissä ja tuhassa.
Kuinka ollakaan, tähänkin Danielin sanomiseen liittyy väkivallan uhka: 4. Rukoillessani Herraa, Jumalaani, minä tunnustin ja sanoin: "Oi Herra, sinä suuri ja peljättävä Jumala, joka pidät liiton ja säilytät laupeuden niille, jotka sinua rakastavat ja noudattavat käskyjäsi.
Daniel jatkaa hourailuaan profetioiden: tällä kertaa vuosiviikoista, jotka nykyiset harrastelija-profeetat vääntävät koskemaan milloin mitäkin nykyaikaan sijoittuvaa tapahtumaa. Kaikki profetiat ovat aina menneet pieleen. Aina voidaan arpoa uusia profetia.

1 Joh 2:18 – 3:3
Nyt tämänkin kirjeen kirjoittaja pääsee antikristukseen. Taas harrastelija-profeetat kusevat hunajaa, sillä antikristuksia ilmestyy ihan joka kulman takaa.
22. Kuka on valehtelija, ellei se, joka kieltää, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, joka kieltää Isän ja Pojan.
Tuo oli kirjeen kirjoittajalta niin huonoa argumentointia, että tähän paikkaan sopii *naamapalmu*. Juuri mitään perusteluita ei koskaan esitetä ja ne perustelut jotka esitetään, eivät kestä kriittistä tarkastelua. Niin, kritiikittömyys on suorastaan hyve.

Snl 28:27 -28
28. Jumalattomien noustessa piileksivät ihmiset, mutta heidän tuhoutuessaan enentyvät hurskaat.
Toiveajattelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti