keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Leif Nummelaan iski paniikki



Tänään 16.12.2015 verkkojulkaisu Uusi Tien pääkirjoituksessa otsikolla Kun Jumala tuli lapseksi Leif Nummelalla on pieni paniikki.

Nummela kirjoitti:
Raamattu ennusti Jeesuksen ensimmäisen tulemuksen vuosisatoja etukäteen – ja se toteutui. Nyt sama Raamattu ennustaa hänen toisen tulemuksensa, ei enää lapsena, vaan maailmankaikkeuden hallitsijana ja Herrana. Jos ei ole uskonut, että hän oli edes olemassa, se on melkoinen shokki. Jos on kiittänyt ja palvonut häntä Vapahtajanaan, se on sanoinkuvaamattoman onnen ja vapautuksen päivä.

Leif, nyt tarkkuutta kirjoitteluun! Vanha Testamentti ei sano mitään Jeesus Nasaretilaisesta. Vanhassa Testamentissa puhutaan messiaasta, eikä kukaan ole täyttänyt messiaan kriteereitä: ei edes Jeesus Nasaretilainen. Se että sinä, Leif Nummela, tulkitset muinaisia kirjoituksia tietyllä tavalla, ei tee yhdestäkään profetiasta toteutunutta. Olet erehtyneiden suuressa joukossa ja erehtyminen on inhimillistä.

Mikä shokki se on, että Jeesus Nasaretilaista ei pidä historiallisena henkilönä? Jeesuksesta ei ole mitään verifioitavaa näyttöä. Leif, sinä tiedät kyllä Uuden Testamentin kirjoitusten syntyhistorian. Vakavasti otettava tutkimus nyt vain eri mieltä Jeesuksen historiallisuudesta kuin sinä ja kaverisi Juha Ahvio. Taas kerran olette molemmat erehtyneiden suuressa joukossa.

Toiset ymmärtävät joulun lapsen merkityksen, toiset eivät. Toisille hän oli, ja on edelleen, Pelastaja, Vapahtaja ja Herra. Toisille hän on vain yksi lapsi muiden joukossa. BBC:n gallupin mukaan neljällekymmenelle prosentille briteistä häntä ei koskaan ole ollut olemassakaan! Tämä osoittaa jo järkyttävää tietämättömyyttä tai piittaamattomuutta historiasta.

Tuossa yllä oli juuri puhetta siitä, kuinka Uuden Testamentin Jeesus ei ollut historiallinen henkilö. Sinun uskosi kannalta se suorastaan katastrofaalista.

Oikeastaan on aika surullista, että noita valistuneita brittejä on noin vähän. He tietävät historiasta ja historiantutkimusten metodeista selvästi enemmän kuin sinä. Vai yritätkö vain epätoivoisesti pelastaa uskosi rippeet.

Leif Nummela, aiheuttaako realiteettien kohtaaminen sinulle noin pahaa paniikkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti