maanantai 21. joulukuuta 2015

Ahvio vaikuttaa ahdistuneelta



Eilen Juha Ahvio julkaisi Patmoksen sivuilla viikoittaisen blogikirjoituksensa otsikolla: Joulun sanoma on voiton sanomaa Kristuksessa. Kirjoitin jo eilen Ahvion paskapuheista, mutta luin Ahvion kirjoituksen uudelleen ja tulin siihen johtopäätökseen, että Ahvio on itse erittäin ahdistunut ihminen, jolle pitkäaikainen realiteettien kieltäminen aiheuttaa psykoottisia oireita. Tosin Ahvio taitaa kirjoittajaa juttujaan pelkästään rahasta uskomatta ja välittämättä paskankaan vertaa siitä mitä suoltaa julkisuuteen. Tämäkin mahdollisuus on otettava huomioon, mutta siitä toisella kertaa.

Tekstissään Ahvio huutaa ahdistuneisuuttaan. Kaikki mitä Ahvio kirjoittaa synnistä on osoittaa hänen tietävän, että hänen jutuissaan ei ole mitään reaalimaailman relevanssia. Juha voi ottaa sen tärkeän askeleen ja luopua uskostaan sen sijaan, että yrittää saada muutkin jakamaan henkilökohtaista ahdistustaan. Ahvio, kuten jokainen ihminen, on synnitön.

Syntiinlankeemus ei ole historiallinen tapahtuma vaan muinainen myytti, jolla erinäiset kirjoittajat yrittivät selittää pahuutta. Sittemmin tämä ihmisten kuvittelu syntisyys tuli merkittäväksi vallankäytön välineeksi.

Juha, sinulla ei ole juuri mitään valtaa kehenkään. Tosin pienikin valta on suurempaa kuin kuvitellun jumalan valta.

Ahvion propagoima ”syyllisyys” on ahdistuneen ihmisen yritys saada muutkin uhriutumaan kanssaan. Jos Juha Ahvio tarkastelisi kriittisesti itseään ja uskoaan sekä uskonsa perusteita, hän huomaisi erittäin nopeasti olleensa koko ajan väärässä: uskolle ei ainuttakaan reaalista todennettavaa perustetta. Oikeastaan Ahvio on huomannut tämän, mutta on sen verran mukavuudenhaluinen pelkuri, ettei uskalla luopua perusteettomasta uskostaan.

Juha voi juuri nyt ottaa sen tarvittavan askeleen ja luopua uskostaan. Juha olet vastuussa vain itsellesi ja kanssaihmisillesi. Se on vapauttavaa, mutta samalla velvoittavaa: et voi piiloutua maagisen taivashepun taakse samalla väittäen kaikkien olevan syyllisiä, kun olet vain itse syyllinen levittäessäsi paikkansapitämätöntä propagandaa.

Juha, voit aloittaa ihmisyyden kunnioittamisen heti sanoutumalla irti aikaisemmasta propagandastasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti