keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Hulluutta Patmoksessa



Patmoksen blogikirjoittajista Turkka Aaltonen on aktivoitunut viime aikoina. Eilen hän julkaisi kirjoituksen otsikolla Hullu juttu.

Kummallista, että uskoon tullutta sanotaan usein kään­tymättömien taholta hulluksi, vaikka juuri silloin hän on ensim­mäisen kerran elämässään tullut järkiinsä?

Turkka, ei se ole lainkaan kummallista. Usko aavikkobarbaarien mytologiaan totena vaatii kaiken järjen jättämistä narikkaan. Katsos Turkka, järki, uteliaisuus ja tiedontavoittelu tappavat uskon. Lisäksi monella ”uudestisyntyneellä” taitaa olla jokin sortin psyykkisiä häiriöitä. Eivät kaikki tietenkään ihan seinähulluja ole, mutta siihen suuntaan monet uskovat ovat menossa. 

Hulluus tarkoittaakin eri­laisuutta ja poikkeamaa muista.

Kovin erilaisia hulluja – sisältäen lukuisia Jeesuksia – löytyy hoitolaitoksista ihan tarpeeksi. Onko Patmoksen tavoitteena kuormittaa Suomen terveydenhuoltojärjestelmää lisää?

Ihminen pelkää Jumalan vievän häneltä järjen, vaikka Jumala on sen antanut ihmiselle, eikä ihmisellä olisi mitään ilman Jumalaa.

Olematon Jumala ei tietenkään vie keltään järkeä, mutta usko olemattomaan Jumalaan saattaa sen tehdäkin. Tästä te patmoslaiset olette ihan huippua esimerkkejä. Ihmisellä on kaikki mikä se on ilman Jumalaakin. Täten Jumala on täysin tarpeeton hypoteesi, joka Okkamin partaveitsi leikkaa tylysti pois.

Jos ihminen alkaa lukea Raamattua vakavassa mielessä, sanotaan hänelle, että siitä tulee hulluksi ja joutuu mielisairaalaan. Jos niin on, on parempi mennä hulluna taivaaseen kuin järkevänä helvettiin.

Turkka, olet aika häijy kanssaihmisiä kohtaan. Tosin noita kahta paikkaa – taivasta ja helvettiä – ei ole olemassa, joten sellaisiin uskova ja mielisairaalaan joutuva on hullu, joka todella tarvitsee apua.

Myös uskovien elämää pidetään hulluna ja kääntymät­tömät arvostelevat uskovien kokoontumisia, lauluja ja tavoitteita.

Eipä noita kokoontumisia juuri kukaan arvostele, vaikka karismaatikot ovatkin koomisia. Laulutkin ovat lauluja. Mutta kun järjestäen näiden uudestisyntyneiden ”hulluna” tavoitteena on teokratia, niin voit olla varma, että sellaisia pyrkimyksiä tullaan vastustamaan.

Uskovien rahankäyttöä pidetään hulluna, koska edistämme lähetystyötä, Jumalan sanan levitystä, evankelioimista ja kurjien ihmisten auttamista.

Ensin menevät rahat ja sitten järki. Tällaisia tapauksia on dokumentoitu teidän patmoslaisten keskuudessa, mutta ette ole ainoita. Tässä blogissa on jo moneen kertaan käsitelty sitä, että evankelioiminen perustuu epärehellisyyteen: selvästi epätosia ja todentamattomia väitteitä esitetään tosina. Turkka, mitä mieltä olette sellaisesta epärehellisyydestä?

Lopulta Turkka Aaltonen täräyttää: Jeesus, sanot, että Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset. Haluan olla omasi ikuisesti. Auta minuakin oppimaan niistä ihmisistä, joita tielläni kohtaan.

Turkka, hyvää matkaa sinne hullujen huoneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti