sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Juha Ahvio - ankeuden asianjajan kolmas prinsiippi



Tässä postauksessa käsitellään Juha Ahvion Itsenäisyyspäivän blogin yleisen ankeuden ja ankeuttamisen kolmatta periaatetta.

Tunnusta avoimesti väriä niin yhteiskunnallisissa kuin seurakunnallis-kirkollisissa asiayhteyksissä.
Niinhän monet tekevätkin. So what?

Jumalan Sanan pohjalla seisot kallioperustalla. Jumalan hyvät luomisjärjestykset ja kymmeneen käskyyn tiivistyvä luonnollinen laki muodostavat hyvän ja tervehenkisen perustan, jonka pohjalta maallisen regimentin alaan kuuluvia asioita voidaan hoitaa kestävällä ja kaikkien kansalaisten kannalta oikeudenmukaisella tavalla.

Juha, Juha, tuo oli jo aika väsynyttä argumentointia niin oppineelta mieheltä kuin sinä. Ymmärrät kyllä itsekin, että Jumalasta ei ole pätevää ontologista todistusta, joten huteraa perustaa ei voi mitenkään kutsu kallioperustaksi.

Taas palataan tuohon luonnolliseen lakiin: luonnollista kymmenessä käskyssä on vain se, että ne ovat inhimillisiä konstruktioita, kuten on myös käskyjä paljon vanhempi Hammurabin laki. Se mitä sinä kutsut ”tervehenkisyydeksi” on haitallista kristillistä hegemoniaa, jonka toivotaan murskaavan alleen kaiken toisinajattelun. Sellaisen yhteiskuntajärjestelmään ei ole paluuta. Uskovat eivät voi koskaan hoitaa sekulaareja asioita johdonmukaisesti ja oikeudenmukaisesti. Heidän presuppositionsa Jumalasta on selvästi epätosi ja tämä tekee heistä epäkompetentteja.

Valtion tulee olla sekulaari, kaiken lainsäädännön sekulaaria. Valtion ei tule ottaa uskontoihin muuten kantaa kuin ehkäisemällä uskonnon haittoja. Uskonnottomien asia edellyttää maallistunutta valtiovaltaa. Suomi on tässä suhteessa menossa hyvään suuntaan, vaikka Ahvio haikaileekin kristillisen hegemonian perään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti